Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Αλβανίδα ιστορικός: Δεν υπάρχουν Έλληνες, είναι όλοι Αλβανοί που ντρέπονται να το πουν



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ανθελληνικό μένος μιας ιστορικού από την Αλβανία, η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή επιχείρησε να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν Έλληνες στην Ελλάδα και ότι ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας είναι Αλβανός!



Το θέμα της εκπομπής της αλβανικής τηλεόρασης ήταν η «Βαλκανοποίηση των Βαλκανίων», στην οποία συμμετείχε και ο βορειοηπειρώτης καθηγητής Παναγιώτης Μπάρκας, ο οποίος αποχώρησε καταγγέλοντας ανθελληνική προπαγάνδα.


«Η Ελλάδα δεν έχει ελληνικό πληθυσμό. Ο πληθυσμός της Ελλάδας, όλοι αυτοί που πολέμησαν, ήταν Αρβανίτες με φουστανέλες», υποστήριξε η Έλενα Κοτσάκι.

Η Αλβανίδα ιστορικός προκάλεσε αντιδράσεις στο ίδιο το πάνελ όπου συμμετείχε, με τα όσα έλεγε. «Μήπως το παρατραβάμε;» σχολίασε ο παρουσιαστής της εκπομπής. Τότε κάλεσε τον δημοσιογράφο να της βρει «έναν Έλληνα που να πολέμησε το 1821». Η ίδια ισχυρίστηκε ότι τους Τούρκους από την Ελλάδα τους έδιωξαν οι Αλβανοί και ότι υπάρχουν τσάμηδες ακόμη και στη Θήβα...

Μέσα στο παραλήρημα της η Αλβανίδα ιστορικός Έλενα Κοτσάκι ανέφερε: «Ποια Ελλάδα; Δεν υπάρχουν Έλληνες. Όλοι είναι Αλβανοί που ντρέπονται να το πουν. Αλβανοί όπως ο μοντέρνος Έλληνας πρωθυπουργός που έχει παγιδευτεί, όμως, στην παλαιοπολιτική», υποστήριξε η ιστορικός. Την ίδια ώρα, βιβλίο γεωγραφίας στην Αλβανία αναφέρει πως «την Αλβανία την βίασαν η Σερβία το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα, καθώς αν υπήρχε διεθνές δίκαιο η Αλβανία θα έφτανε μέχρι και την Άρτα».

Ο Παναγιώτης Μπάρκας αποχώρησε από την εκπομπή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα υποστήριζε η Έλενα Κοτσάκι και σε δήλωσή του υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Τα πράγματα οδηγήθηκαν στα άκρα (απομακρύνθηκα από το στούντιο σε ζωντανή μετάδοση) όταν χρειάστηκε να αποφασίσω να μη διαπραγματευτώ τις ορέξεις του γνωστού Αλβανού εθνικιστή (Έλληνόβλαχου γενιτσάρου Νγκέλια) περί αμφισβήτησης της ύπαρξης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Σήμερα το γεγονός αποτέλεσε την είδηση στα αλβανικά ΜΜΕ. Έλαβα πολλά τηλεφωνήματα από Αλβανούς συναδέλφους να με συγχαρούν για το κουράγιο για να αναπτύξω τις θέσεις μου, ανεξαρτήτως που δε συμφωνούν μαζί μου. Όπως εννοείται έλαβα και πάρα πολλά μηνύματα Αλβανών με ύβρεις, συκοφαντίες και ακραίες απειλές».

Ο καθηγητής Αργυροκάστρου Παναγιώτης Μπάρκας στην τηλεοπτική του παρέμβαση είπε για τους Αρβανίτες: «Οι Αρβανίτες είναι Έλληνες που μιλούν και την αρβανίτικη γλώσσα (όχι την αλβανική) και καμιά σχέση έχουν με τους Αλβανούς. Δεν θα βρείτε έναν Αρβανίτη στην Ελλάδα που να θέλει να δηλώσει ότι είναι Αλβανός». Ο Μπάρκας επισήμανε ότι οι ειρηνική κάθοδος των Αρβανιτών στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε την περίοδο των Σταυροφοριών και ότι ο ισχυρισμός ότι δήθεν ο Κολοκοτρώνης ήταν Αλβανός, απάντησε εάν γνωρίζουν πόσες χιλιάδες Αλβανούς στην υπηρεσία του Βρυώνη σκότωσε ο Κολοκοτρώνης στην Τριπολιτσά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: