Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Διάφοροι τύποι τραυματισμών.....

Οι αθλητικοί τραυματισμοί συνήθως διακρίνονται σε 2 κατηγορίες:
  • Κακώσεις των μαλακών μορίων (τα πάντα εκτός από τα οστά)
  • Οστικοί τραυματισμοί, που σημαίνει ότι το  οστό είτε έχει σπάσει (κάταγμα) είτε βρίσκεται έγω από την φυσιολογική του θέση (παρεκτόπιση).
Οι αρθρώσεις είναι ευάλωτες επειδή, παρόλο που είναι εύκαμπτες ώστε να επιτρέπουν την κινητικότητα, είναι επιρρεπείς σε στραμπουλίγματα και συστροφές.  Σε πολλές δραστηριότητες αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο βάρος ή έχουν συνεχή κινητικότητα. Κάθε άρθρωση είναι διαφορετική αλλά οι γενικές αρχές σχετικά με τα οστά, τους χόνδρους και τους τένοντες και πως σχετίζονται μεταξύ τους, παραμένουν ίδιες.
Η άρθρωση σχηματίζεται εκεί που συναντώνται 2 οστά. Τα άκρα των οστών που μετακινείται το ένα έναντι του άλλου καλύπτονται από χόνδρο. Η άρθρωση περικλείεται από ένα αρθρικό θύλακο, της οποίας η εσωτερική επιφάνεια καλύπτεται από μια μεμβράνη που ονομάζεται αρθρικός υμένας. Αυτός παράγει ένα υγρό το οποίο λυπαίνει τις οστικές επιφάνειες μέσα στην αρθρική κοιλότητα.
Οι μύες προσφύονται στα οστά με τους τένοντες. Οι σύνδεσμοι είναι υποστηρικτικές ταινίες που συνδέουν το ένα οστό με το άλλο, βοηθώντας να διατηρηθεί η άρθρωση σταθερή. Οι πραγματικές αρθρώσεις είναι πολύ πιο πολύπλοκες από αυτό.

ΔΕΡΜΑ

Το δέρμα μπορεί να κοπεί ή να καεί.Έχετε υπόψη ότι τα καψίματα και οι γρατσουνιές που συμβαίνουν στα διάφορα γήπεδα είναι δυνατόν να μολυνθούν, γι΄αυτό πρέπει να καθαρίζονται καλά πριν τοποθετηθεί κάποιο κάλυμμα. Το πρήξιμο και ο πόνος  είναι φυσικοί μηχανισμοί άμυνας με τους οποίους το σώμα κινητοποιεί το τμήμα που έχει υποστεί βλάβη. Η ιστική βλάβη συνήθως συνοδεύεται από κάποια αιμορραγία και ο τραυματισμός συχνά ερεθίζει την παραγωγή ιστικού υγρού, που καταλήγει σε πρήξιμο. Επιπλέον το πρήξιμο, δίνει στο τμήμα που έχει υποστεί βλάβη, μια αίσθηση σκληρότητας, οδηγώντας στην αποφυγή χρησιμοποίησής του. Αυτό επιτρέπει στις διεργασίες επιδιόρθωσης να αρχίσουν δράση και εμποδίζει την διασπορά της βλάβης.



    Δεν υπάρχουν σχόλια: