Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η οικονομία μας......

Σήμερα η χρηματιστηριακή αξία όλου του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδος δεν υπερβαίνει τα 10 δις ευρώ, 11 φορές λιγότερα από τα 110 δις ευρώ που έχει δώσει η κυβέρνηση για τις τράπεζες. Από το μνημόνιο θα πάρει η Ελλάδα 110 δις ευρώ συν τα όποιο δις ευρώ από το μεσοπρόθεσμο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν 55-60 δις ευρώ σε ομόλογα ελληνικού Δημοσίου. Ο Κος Παπανδρέου μαζί με τον Κο Βενιζέλο πανυγίριζαν για το μεσοπρόθεσμο, γιατί η Ελλάδα θα κερδίσει 21 δις χρέος και τάχα από αυτά τα δις θα οφεληθεί ο ελληνικός λαός. Κρατήστε τους αριθμούς γιατί θα χρειαστούν παρακάτω:
Λοιπόν Κε Παπανδρέου, Κε Βενιζέλε και εσείς στην Τρόϊκα, αφού σας νοιάζει τόσο πολύ ο ελληνικός λαός και το υποτιθέμενο χρέος του, γιατί με αυτά τα λεφτά που παίρνετε από το ΔΝΤ και την ΕΕ δεν αγοράζετε κάποιες τράπεζες ώστε να αποκτήσει η κυβέρνηση το ανάλογο χρέος από τις τράπεζες και κατ' επέκταση να μειωθεί ανάλογα. Π.χ Η Εθνική έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 4 δις ευρώ οπου το 22% ελέγχεται έμμεσα από το κράτος και κατέχει περίπου τα μισά ομόλογα από τα 55-60 δις. Άρα η κυβέρνηση με 3 δις αγοράζει ελληνικό χρέος 10πλάσιο, δηλαδή 30 δις. Εφόσον η κυβέρνηση αρχίζει να αγοράζει μετοχές τραπεζών, το Χρηματιστήριο θα αρχίσει να ανεβαίνει και μαζί με αυτό και η αξία των τραπεζών.
Σας επισημαίνω εδώ ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει πέσει σε τιμές επί Μητσοτάκη. Για να καταλάβουμε πόσο χαμηλά είναι οι τιμές θα πω το παράδειγμα της Εθνικής:
Από τα 40 ευρώ ανά μετοχή στα ψηλά της, έχει πέσει κάτω από 4 ευρώ. Αλλά και η αξία των τραπεζών να ανέβει, το κράτος πάλι κέρδος θα έχει, γιατί θα ανέβει η αξία των κρατικών τραπεζών και ναζί με όλα αυτά θα παρασύρει και τις αξίες των άλλων εταιρειών, είτε κρατικών είτε ιδιωτικών. Και φυσικά με όλο αυτό θα πέσει χρήμα στην αγορά με αποτέλεσμα την ανάπτυξη και με ότι συνεπάγεται. Άρα Κε Παπανδρέου, αν πράξετε αυτά, θα μπορέσετε να πουλήσετε τις κρατικές εταιρείες σε καλύτερες τιμές και θα ελαφρύνετε το χρέος.  Βέβαια δεν θα μπορέσουν οι <<φίλοι>> μας οι δανειστές να αγοράσουν της στρατηγικής σημασίας εταιρείες του Δημοσίου για ένα κομμάτι ψωμί για να βγάλουν τρελά κέρδη. Τσάμπα μας δανείζουν οι <<φίλοι>> μας, δεν θα βγάλουν κατιτίς?
Όλα αυτά γίνονται γιατί το παγκόσμιο σύστημα και φυσικά το ελληνικό, είναι δομημένο γύρω από τις τράπεζες και το κεφάλαιο. Τα λεφτά δίνονται στην Ελλάδα, όχι για τον ελληνικό λαό αλλά για να μετακυλήσουν το κόστος της κρίσης  από τις τράπεζες και τους κεφαλαιούχους στον ευρωπαϊκό λαό και φυσικά στον ελληνικό λαό. Τώρα που ήρθε η ώρα για να πληρώσουν οι τράπεζες και το κεφάλαιο για τον τρόπο ανάπτυξης που υπέβαλλαν τα τελευταία χρόνια στα κράτη, έρχονται οι διάφοροι κυβερνώντες και χρηματοδοτούν με λεφτά των φορολογούμενων τις τράπεζες για την διάσωσή τους. Γιατι?
Κύριοι εσείς δεν ήσασταν που λέγατε για την ελεύθερη οικονομία και για την ελεύθερη αγορά που θα ισορροπήσει μόνη της και καταγγέλλετε τις παρεμβάσεις των κρατών για τον έλεγχο της αγοράς? Τώρα τι λέτε για αυτά? Ήρθε η ώρα, κάποιοι να  χρεοκοπήσουν για τα ρίσκα που πήρατε όλα αυτά τα χρόνια. Τα ρίσκα πρέπει να ξέρετε, μπορεί να έχουν πολλά κέρδη αλλά ενίοτε και ζημιές. Έτσι γίνεται και με τα ελληνικά ομόλογα όπου έχουν μεγαλύτερο επιτόκιο από τα γερμανικά και άλλων χωρών λόγω ρίσκου. Αλλά διακρίνω ότι το κεφάλαιο είναι καπιταλιστές στα κέρδη και κομμουνιστές στις ζημιές. Έτσι γίνεται επιχειρηματίας και ο σκύλος μου.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ <<ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ>>....


ΕΓΡΑΨΕ Ο BLACK ROSE....

Δεν υπάρχουν σχόλια: