Υλικά
1 κεσεδάκι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου1. Τοποθετούμε τη μαργαρίνη, το αλάτι και το κρασί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα ή με το χέρι. Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι, έχοντας μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, που δεν θα κολλάει.
2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και πλάθουμε τα κομμάτια σε ρολό (σαν σαλάμι). Την τυλίγουμε με μεμβράνη πιέζοντας τις άκρες για να στρώσει το σχήμα. Ύστερα την παγώνουμε για 20΄ στο ψυγείο να σφίξει.
3. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φέτες (στρογγυλά μπισκότα). Τα αδειάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε κάθε μπισκότο με λίγο τριμμένο τυρί και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
4. Ψήνουμε τα μπισκότα στους 170°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20΄ έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Τα δοκιμάζετε αμέσως μόλις κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου