Τα υλικά για τη συνταγή:
Για τον κιμά
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 αυγό2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο καλά2 σκελίδες σκόρδο 2 κ.σ λάδι2 κ.σ χυμό λεμονιούΦρέσκο δυόσμοΑλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο
Για τη γέμιση2 μελιτζάνες σε κυβάκια
2 κολοκύθια σε κυβάκια
1 πιπεριά σε κυβάκια
4 κ.σ ελαιόλαδο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια
Για τη σάλτσα5 αποφλοιωμένες και τριμμένες ντομάτες2 σκελ. Σκόρδου
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σφηνάκι κονιάκ1 κ.γλ ζάχαρη
Διαδικασία
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά. Τον ζυμώνουμε καλά και σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Στρώνουμε σε λαδόκολλα και το απλώνουμε πάνω τα λαχανικά. Ρίχνουμε το τυρί, σχηματίζουμε ρολό με το κιμά και το τυλίγουμε στη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας : σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε το σκόρδο , τη ντομάτα ,τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και το κονιάκ. Τη σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο ,το ξετυλίγουμε και το περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
ΠΗΓΗ: Star.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου