Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η ..θεραπεία.... των ζώων..

Κάποιοι από την ανώνυμη θέση ισχύος, αποφασίζουν για την σκληρή ζωή και τον άδικο και πρόωρο  θάνατο των ζώων μας.....
Τα κακοποιούν, τα αφήνουν αβοήθητα και πεινασμένα ή στην χειρότερη των περιστάσεων εκμεταλλεύονται την πείνα τους ταϊζοντάς τα με δηλητήριο!!!! Αυτά μας αγαπούν και μας θεραπεύουν!!!!
Μελέτη της βρετανικής εταιρείας Μελετών Ζώων για Συντροφιά, υποστηρίζουν ότι η θεραπεία με την βοήθεια ζώων, συμπληρώνοντας και ενισχύοντας την κλασική ιατρική, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, μιας και έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα.Τα οφέλη που ασκεί στην ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου η συνύπαρξή του με τα ζώα, έχουν τεκμηριωθεί από πολλές μελέτες και έρευνες.
Η Υποβοηθούμενη από τα ζώα Θεραπεία, όπως ονομάζεται, φέρνει σε επαφή τα ζώα με τους ανθρώπους με σκοπό να επιταχύνει ή και να συμλπηρώσει την ανάρρωση από μια νόσο. Για τους πάσχοντες από αναπηρίες η βοήθεια των ζώων είναι τεράστια και ανεκτίμητη. Εκτός από την ψυχολογική βοήθεια και ενίσχυση που προσφέρουν, κάνοντας τα αφεντικά τους να νοιώθουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση  και να αισθάνονται μεγαλύτερη ηρεμία και ευεξία, προσφέρουν και πρακτική βοήθεια.
Άτομα επίσης που έχουν κατοικίδιο και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, αντιμετωπίζουν καλύτερα τις δυσκολίες, ανακουφίζονται ευκολότερα, νοιώθουν λιγότερα δυσάρεστα, γεγονότα που βοηθούν την άμυνα του οργανισμού τους. Για τους μοναχικούς ανθρώπους και γι αυτούς που νοιώθουν ότι εγκλωβίζονται στα προβλήματά τους, η ύπαρξη του κατοικίδιου τους βοηθά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους ευκολότερα, γεγονός που τους βοηθά να αντέχουν καλύτερα τον ψυχικό τους πόνο.
Τα ζώα  δεν κάνουν διακρίσεις. Μας αγαπούν όπως και να είμαστε. Δεν κοιτούν αν το αφεντικό τους έχει τέλειο σώμα, όμορφο πρόσωπο, αν είναι υγιής-αρτιμελής ή όχι, αν είναι ευφυής ή αν <<υστερεί νοητικά>>. Ας παραδειγματιστούμε από τα ζώα και ας μάθουμε να τα αγαπάμε και να τους προσφέρουμε έστω το ελάχιστο: ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: