Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Μere: Σε ποιες πόλεις της Ελλάδας ανοίγουν τα πρώτα πάμφθηνα ρώσικα σούπερ μάρκετ

 Ποιες είναι οι τρεις πιθανές πόλεις στην Ελλάδα που θα ανοίξει καταστήματα η Mere;

Η ρώσικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere βρίσκεται αρκετά κοντά στο να κάνει τα πρώτα βήματα της στην ελληνική αγορά.

Σε δύο μέτωπα κινείται αυτό το διάστημα η ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere η οποία μέσω του site της προανήγγειλε την είσοδο της στην ελληνική αγορά. Το πρώτο αφορά την συνεργασία με Έλληνες προμηθευτές και το δεύτερο στην εύρεση κατάλληλων ακινήτων.

mere se poies poleis tis elladas anoigoyn ta prota pamfthina rosika soyper market1

Σε ότι αφορά το πρώτο μέτωπο σύμφωνα με πληροφορίες οι κινήσεις γίνονται κυρίως σε νωπά προϊόντα (φρούτα και λαχανικά) καθώς και σε γαλακτοκομικά, τυροκομικά και χυμούς. Όπως αναφέρουν προμηθευτές οι οποίοι πραγματοποίησαν επαφές με την Mere οι τιμές χονδρικής που προτείνει ο ρώσικος όμιλος είναι ιδιαίτερα χαμηλές με τους περισσότερους να προβληματίζονται από το περιορισμένο περιθώριο κέρδους.

mere se poies poleis tis elladas anoigoyn ta prota pamfthina rosika soyper market2

Σε Αθήνα, Τρίπολη, και Λάρισα πιθανόν τα πρώτα Mere

Στον τομέα των ακινήτων οι ίδιες πληροφορίες θέλουν η αλυσίδα να βρίσκεται κοντά ή να έχει υπογράψει για ακίνητα σε Αθήνα, Τρίπολη και Λάρισα. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς “σπάει η παράδοση” που θέλει τις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έρχονται στην Ελλάδα να κάνουν ντεμπούτο από την Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανά την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ακίνητα που να πληρούν τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Mere καθώς εξαιτίας της οικονομική κρίσης έχουν πτωχεύσει αρκετές εμπορικές επιχειρήσεις (π.χ. η Alex Pack) που φιλοξενούνταν σε χώρους που πλησιάζουν στα standards που έχει ρώσικη αλυσίδα. Παράλληλα ελεύθερα ακίνητα έχουν προκύψει και από τις ανακατατάξεις στον χώρο των υπαρχόντων σούπερ μάρκετ.

mere se poies poleis tis elladas anoigoyn ta prota pamfthina rosika soyper market3

Υπενθυμίζεται ότι η Mere αναζητά ακίνητα σε πόλεις και οικισμούς άνω των 25.000 κατοίκων, εντός τοων πόλεων, σε βιομηχανικές ζώνες ή κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους. Ο καθαρός χώρος πωλήσεων θα πρέπει να είναι μεταξύ 650 και 1.100 τ.μ. και να διαθέτει τουλάχιστον 10 θέσεις στάθμευσης.

mere se poies poleis tis elladas anoigoyn ta prota pamfthina rosika soyper market4

Ποια είναι η Mere

H Mere αποτελεί το σήμα της ρωσικής αλυσίδας Svetofor για τις αγορές εκτός Ρωσίας. Η αλυσίδα Svetofor είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στην Ρωσία, με 1.200 καταστήματα σε όλη την χώρα ενώ έχει επεκταθεί και σε αγορές όπως Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Κίνα κ.α. Οι επόμενες στόχοι επέκτασης όπως σημειώνει το site της εταιρείας είναι οι Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.


viralgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια: