Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Πολικό ψύχος στην Ευρώπη

Οι χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης έχουν μπεί για τα καλά σε χειμωνιάτικο κλίμα, με τα θερμόμετρα να φτάνουν ως και τους -26 βαθμούς Κελσίου.Στην Πολωνία, οι πολικές θερμοκρασίες είχαν σαν αποτέλεσμα οχτώ άστεγοι να χάσουν τη ζωή τους, αφού στην πόλη Bialystok η θερμοκρασία άγγιξε τους -26. Στην Μόσχα, οι θερμοκρασία έπεσε στους -23,6 βαθμούς, αυτή ειναι και η χαμηλότερη θεμρμοκρασία που καταγράφηκε από το 1931, τον μήνα Δεκέμβριο.
Πολλά Αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και Ελβετία παραμένουν κλειστά, ενώ δεκάδες πτήσεις σε Γερμανία και Ισπανία έχουν ακυρωθεί. Στη Γαλλία μάλιστα, 12 περιοχές είναι “στρωμένες” με πάγο με τους τοπικούς άρχοντες να απαγορεύουν την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους. Χιόνι πέφτει και στη Γερμανία, όπου έχουν κλείσει δρόμοι και σχολεία, όπου σε μερικές περιοχές η θερμοκρασία αγγίζει τους -18.
Στην Ελλάδα, το Παρασκευοσαββατοκύριακο, η θερμοκρασία θα σημείωση πτώση, όπως μας πληροφορεί η ΕΜΥ, και θα έρθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, αφού οι άνεμοι θα είναι βοριάδες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: