Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει σοβαρά...την ακοη







Οι άνθρωποι που εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο απώλειας ακοής, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Η νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Tobacco Control», πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 3.000 ενήλικες και υποδεικνύει ότι το ίδιο ισχύει για το παθητικό κάπνισμα.

O καπνός μπορεί ενδεχομένως να διαταράσσει τη ροή του αίματος στα μικρά αγγεία του αυτιού. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να στερεί το όργανο από οξυγόνο και να το οδηγεί σε συσσώρευση τοξικών ουσιών προκαλώντας βλάβη. Η βλάβη είναι διαφορετική από αυτή που προκαλείται από την έκθεση στο θόρυβο ή από το γήρας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και της Φλόριδα εστίασαν στα αποτελέσματα εξετάσεων ακοής 3.307 εθελοντών που ήταν μη καπνιστές. Μερικοί ήταν πρώην καπνιστές και μερικοί δεν κάπνισαν ποτέ. Οι εξετάσεις μέτρησαν το εύρος της ακοής σε χαμηλές, μέσες και υψηλές συχνότητες θορύβου.
Για να αξιολογήσουν την έκθεση στο παθητικό κάπνισμα, οι εθελοντές εξετάστηκαν για τα επίπεδα κοτινίνης στο αίμα. Η κοτινίνη είναι παράγωγο της νικοτίνης και παράγεται όταν ο οργανισμός έρθει σε επαφή με τον καπνό.
Όπως αποκαλύφτηκε, οι άνθρωποι που εκτέθηκαν στο παθητικό κάπνισμα είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζουν χειρότερη ακοή σε σχέση με τους άλλους, και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να παρακολουθήσουν μια συζήτηση όταν υπήρχε θόρυβος στο περιβάλλον.







Δεν υπάρχουν σχόλια: