Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η ανεργία αυξάνεται......

Αρχίζουν και αποτυπώνονται με σαφήνεια στην αγορά εργασίας οι επιπτώσεις των σκληρών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση με τις ευλογίες της Τρόϊκας. Ο δείκτης της ανεργίας είναι το πλέον χαρακτηριστικό και οδυνηρό αποτέλεσμα των <<διαρθρωτικών αλλαγών>> που οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, την οικονομία σε βαθιά ύφεση και την κοινωνία σε απόγνωση. Ήδη τα ποσοστά της ανεργίας εκτινάσσονται στο 12% και προβλέψεις την θέλουν να σκαρφαλώνει στο 17%.
Η κυβέρνηση, υπαίτια της κατάντιας της ελληνικής οικονομίας, επιχειρεί τώρα να εμφανιστεί ως <<Πυροσβεστική>> και συζητά την οργάνωση ειδικής εκδήλωσης στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία θα υπογραφεί ένα είδος <<κοινωνικού συμβολαίου>> για την διατήρηση των θέσεων εργασίας, ύψους 2,3 δις ευρώ.
  Ως τα τρία χειρότερα χρόνια από την δεκαετία του ΄60, σε ότι αφορά την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την αύξηση του εργατικού δυναμικού, περιγράφει τα έτη 2011-2014 η έκθεση για την την οικονομία του Ινστιτούτου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την οποία μόνο το 2011 οι πραγματικοί άνεργοι θα ξεπεράσουν το 1.000.000.
Για πρώτη φορά μετά το 1991 μειώνεται η μισθωτή απασχόληση.Η μείωση υπερβαίνει ακόμα και τη συνολική μείωση της απασχόλησης!!!!!
Έτσι, στην τριετία 2009-2011 θα έχουν χαθεί σωρευτικά 175.000 θέσεις εργασίας και ο αριθμός των απασχολούμενων θα έχει υποχωρήσει κατά μία πενταετία, δηλαδή θα έχει επανέλθει  η απασχόληση στα επίπεδα του 2006!!!!
Οι ομαδικές απολύσεις, δίνουν και παίρνουν.... Αυξήθηκαν στο 5% από 2% τον μήνα, την ώρα που οι αποζημιώσεις περιορίζονται στο μισό και οι νέοι θα προσλαμβάνονται με το 80% του βασικού μισθού..(ΕΛΕΟΣ)... Εργαζόμενοι, εργάζονται υπερωριακά και δεν πληρώνονται. Χιλιάδες είναι αυτοί που δέχονται να μην ασφαλιστούν με αντάλλαγμα την εργασία, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε και το φαινόμενο εργαζόμενοι να αποδέχονται εγγράφως ακόμα και την μη καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: