Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ινδία: παιδί ζούσε με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια!


Ο μικρός Ντιπάκ Κουμάρ γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια, σε ένα από τα φτωχότερα κρατίδια της Ινδίας. Το παιδί έπασχε από το σύνδρομο «ischiopagus». Εκατοντάδες άνθρωποι τον επισκέπτονταν και τον προσκυνούσαν σαν Θεό. Του έφερναν χρήματα, λουλούδια, φρούτα, γλυκά και προσεύχονταν στο όνομά του. Πολλοί πιστοί άλλωστε θεωρούσαν ότι έμοιαζε στον θεό Βίσνα, που συχνά απεικονίζεται με τέσσερα χέρια.

Η μητέρα του έμεινε έγκυος σε δίδυμα αλλά κατά τη διάπλαση των εμβρύων στη μήτρα, ο Ντιπάκ "απορρόφησε" το αδερφάκι του. Τα επιπλέον μέλη που έχει στο σώμα του είναι του δεύτερου εμβρύου και προεξέχουν από το στέρνο του. Στο φτωχικό χωρίο της Ινδίας κανείς δεν πίστευε πως ο Ντιπάκ θα καταφέρει να επιβιώσει, αμέσως μετά τη γέννηση του. Τα περισσότερα παιδιά που γεννιούνται με παρόμοια προβλήματα συνήθως πεθαίνουν στη διάρκεια του τοκετού. "Όσα επιβιώνουν πέφτουν θύματα ανθρωποκτονίας", υποστηρίζει η οργάνωση Save the Children, για τα δικαιώματα των παιδιών. Το παιδί υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση για να διορθωθεί το πρόβλημα αυτό. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και επιτέλους ο μικρός Ντιπάκ είναι ένα φυσιολογικό παιδί.

Η περίπτωση του Ντιπάκ, δεν είναι μοναδική στην Ινδία. Το 2007, η 2χρονη Lakshmi Tatma που επίσης είχε γεννηθεί με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια, χειρουργήθηκε με επιτυχία. Πριν από την επέμβαση, το κοριτσάκι εντιμετωπιζότανε ως "θεότητα" και δεκάδες προσκυνητές έσπευδαν να την προσκυνήσουν. Ακριβώς το ίδιο συνέβει με τον 7χρονο Ντιπάκ. Η οικογένεια του, αν και ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας, κατάφερε με τη βοήθεια των τοπικών αρχών να συγκεντρώσει το ποσό των 60.000 δολαρίων που χρειάζονταν προκειμένου να υποβληθεί ο μικρός σε εγχείρηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: