Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

«Ενωμένοι μπροστά στην κλιματική αλλαγή»

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι ενωμένες μπροστά στην κλιματική αλλαγή και αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού στη χώρα μας», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, που άρχισε τις εργασίες της το πρωί στη Βουλιαγμένη.

Να ακουστεί η φωνή της Μεσογείου
«Σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις για το κλίμα δεν είχε ακουστεί η φωνή της Μεσογείου», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας πως ο δρόμος της συνεργασίας είναι ο μόνος αποτελεσματικός. Κάλεσε τους ηγέτες των χωρών της Μεσογείου «να δούμε τα επόμενα βήματα δουλεύοντας όλοι μαζί σαν μία περιφέρεια». «Στόχος», σημείωσε, «είναι να ακουστεί η φωνή της Μεσογείου στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στο Κανκούν του Μεξικού».
«Ενωμένοι μπροστά στην κλιματική αλλαγή»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στην παρουσία του Τούρκου ομολόγου του, υπογραμμίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δύο γειτονικές χώρες δείχνουν ότι μπορούν να αφήσουν κατά μέρος τις όποιες διαφορές τους μπροστά στην αντιμετώπιση κοινών απειλών, όπως είναι το ζήτημα της κλιματικής απειλής.
«Να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μία Μεσόγειο ειρηνική και ευημερούσα, προστατευμένη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: