Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κόβονται οι απουσίες της γρίπης

Ο αριθμός των απουσιών δεν αλλάζει, απλώς δεν ισχύει η προσαύξηση που δόθηκε πέρυσι λόγω της γρίπης. Το ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου προκειμένου να δώσει τέλος στο «στημένο μύθο» -όπως τόνισε- σχετικά με την πρόθεση μείωσης του ορίου απουσιών που προκάλεσε έως και καταλήψεις.
Ηδη σε 17 σχολεία της Θεσσαλονίκης έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις διεκδικώντας, ωστόσο, λύσεις και σε άλλα προβλήματα (υπεράριθμα τμήματα, ελλείψεις καθηγητών, καθυστέρηση στη δρομολόγηση λεωφορείων).
Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε χθες στα σχολεία, διευκρινίζεται πως πλέον ισχύει ό,τι ίσχυε πρόπερσι. Δηλαδή, για τα Γυμνάσια 50 δικαιολογημένες-64 αδικαιολόγητες και για τα Λύκεια 64 δικαιολογημένες και 50 αδικαιολόγητες.
«Η περσινή εγκύκλιος, η οποία είχε μια προσαύξηση των απουσιών κατά 30%, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που αφορούσαν στον ιό της γρίπης Η1Ν1 -που μας ταλάνισε γενικότερα ως χώρα και ως πλανήτη πέρσι- δεν ισχύει πλέον γιατί δεν υφίστανται αυτές οι ειδικές συνθήκες της γρίπης. Αρα αίρεται η έκτακτη περσινή εγκύκλιος και ισχύει η πάγια εγκύκλιος, που ίσχυε πάντα» δήλωσε, χθες, η κ. Χριστοφιλοπούλου.
Η υφυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι το υπουργείο δεν έχει καμία πρόθεση αλλαγής του ορίου απουσιών για τους μαθητές, τονίζοντας ότι: «Υπήρξε ένας στημένος μύθος -εκτός ΟΛΜΕ- ότι το υπουργείο Παιδείας πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των απουσιών. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο αριθμός των απουσιών δεν αλλάζει. Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού και δεν ξέρω από πού προέρχεται και πώς στήνεται».
Σε ό,τι αφορά τις μαθητικές κινητοποιήσεις στη Θεσαλονίκη, 13 Γυμνάσια και Λύκεια του νομού έλαβαν απόφαση για κατάληψη, ενώ σε τέσσερα πραγματοποίησαν αποχή.
Οι διαμαρτυρίες σημειώθηκαν σε σχολεία των Καλαμαριάς, Νεάπολης, Μυγδονίας, Χαλκηδόνας και στο Μουσικό Σχολείο Πυλαίας όπου παρατηρείται έλλειψη σε καθηγητές Μουσικής. Για τις καθυστερήσεις, πάντως, στη δρομολόγηση των μισθωμένων λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών απομακρυσμένων περιοχών (σ.σ. μείζον πρόβλημα στην περιοχή), η νομαρχία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια θ' αρχίσουν από αύριο Τετάρτη.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: