Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

800 μέλη των Οικολόγων υποψήφια στις εκλογές

Τους υποψήφιους που στηρίζουν σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους ανακοίνωσαν σε επίσημη εκδήλωση οι Οικολόγοι Πράσινοι. Πάνω από 800 μέλη του κόμματος είναι υποψήφιοι ως δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Στις περιφέρειες κυριαρχεί η αυτόνομη κάθοδος, όπως συμβαίνει σε οκτώ περιφέρειες, ενώ σε δύο περιφέρειες οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ (Αντ. Κύρινας - Δυτ. Μακεδονία, Θ. Γαλιατσάτος - Ιόνια) και σε δύο με την Δημοκρατική Αριστερά (Αντ. Ανηψητάκης - Κρήτη, Γ. Ζάψας - Ήπειρος). Στην Στερεά Ελλάδα το κόμμα στηρίζει το ψηφοδέλτιο της Δ. Σπανούδη που συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις.
Με εξαίρεση τη Θεσσαλία, όπου στηρίζεται ο Δ. Κουρέτας στις υπόλοιπες επτά περιφέρειες οι υποψήφιοι περιφερειάρχες είναι μέλη των Οικολόγων Πράσινων (Αττική - Κ. Διάκος, Κ. Μακεδονία - Μ. Τρεμόπουλος, Ν. Αιγαίο - Ν. Χρυσόγελος, Αν. Μακεδονία-Θράκη - Θ. Μακρής, Δ. Ελλάδα - Κ. Παπακωνσταντίνου, Πελοπόννησος - Λ. Μπούκλης, Β. Αιγαίο - Ηλ. Γιαννίρης).
Στους δήμους οι Ο.Π. συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια 62 δήμων, τα περισσότερα ευρύτερης συνεργασίας, ενώ σε τρεις πόλεις ο υποψήφιος δήμαρχος είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων (Κοζάνη - Λ. Ιωαννίδης, Τρίπολη - Β. Γιόκαρης, Πικέρμι - Ραφήνα - Γ. Μερτίρης). Στην Αθήνα οι Ο.Π. στηρίζουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά, τη Δράση και τη Φιλελεύθερη Συμμαχία τον Γ. Καμίνη, ενώ στη Θεσσαλονίκη κατεβαίνουν σε συνεργασία με κινήσεις πολιτών και υποψήφιο δήμαρχο τον Χρ. Μάτη.
Τα μέλη του κόμματος εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του Ν. Λεγάκη για τον θάνατό του. Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν τη "Συμμαχία στον Πειραιά" που είχε ως επικεφαλής τον θανόντα αγωνιστή γιατρό.

Γ. Καμίνης: Φοβάμαι το πώς θα είναι η Αθήνα μετά από 3,5 χρόνια αν επανεκλεγεί ο Ν. Κακλαμάνης
Στην παρέμβασή του ο Γ. Καμίνης επισήμανε ότι με την υποψηφιότητά του "οι αρχικές κόκκινες γραμμές των κομμάτων εξαλήφθηκαν μόνες του" κι επιτέθηκε στον απερχόμενο δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη κάνοντας λόγο για "κλίμα Μαυρογυαλούρου". Ο Γ. Καμίνης τόνισε ότι "το Μνημόνιο έχει ονοματεπώνυμο" αναφερόμενος στην λίστα φαρμάκων που καθιέρωσε ο Ν. Κακλαμάνης και τις αναφορές του Δ. Αβραμόπουλου για τριτοκοσμική κατάσταση στα νοσοκομεία, αφού διαδέχθηκε τον Ν. Κακλαμάνη στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα εξέφρασε τον φόβο του για το "πώς θα είναι η Αθήνα μετά από 3,5 χρόνια αν επανεκλεγεί ο Ν. Κακλαμάνης".

avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: