Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Έντασεις εντός και εκτός Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και βυτιοφόρων


Ψηφίστηκε σήμερα - στο σύνολό του- το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ., παρά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, οι οποίοι πραγματοποίησαν χτες ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των εμπορευματικών μεταφορών.

Το προηγούμενο βράδυ, ένταση επικράτησε και μέσα στο Κοινοβούλιο, όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση ήρθαν αντιμέτωποι κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου. Ο υπουργός επέμεινε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να γίνουν αποδεκτά τα δύο βασικά αιτήματα των μεταφορέων, για 5ετή μεταβατική περίοδο και διατήρηση του 35% της άυλης αξίας των αδειών τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλαζονεία και αδιαλλαξία. Η ΝΔ μάλιστα ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου 14, που συμπεριλαμβάνει και τα δύο σχετικά αιτήματα των μεταφορέων, ενώ ο ΛΑΟΣ ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Ένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή, όταν διαδηλωτές απωθήθηκαν με χημικά. Σε κλείσιμο κομβικών σημείων της εθνική οδού και διακοπή της κυκλοφορίας προχώρησαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, πραγματοποιώντας την δήλωση που είχε κάνει το πρωί στο Mega, ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, Γ.Πασπάτης. Οι μεταφορείς, που διατηρούν 850 οχήματα σε διάφορα σημεία της Αττικής, έκλεισαν για μία ώρα και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού στο ύψος της Μεταμόρφωσης, καθώς και στο ύψος του Σκαραμαγκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: