Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

«Εγώ δεν είμαι Γιώργος Παπανδρέου, είμαι υπεύθυνος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Όχι σε πρόωρες εκλογές είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την συνάντηση της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ και παράλληλα τάχθηκε εναντίον των συμμαχικών κυβερνήσεων.
Η πρώτη του συνέντευξη στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης σηματοδότησε την κλιμάκωση της επίθεσής του εναντίον του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο που έδειχνε τις υποσχέσεις-δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου για μία σειρά θέματα από το «λεφτά υπάρχουν» μέχρι τις υποσχέσεις για αύξηση των συντάξεων, αύξηση δαπανών για την Παιδεία και την Υγεία και με παλαιά δήλωση του κ. Παπανδρέου εναντίον της προσφυγής στο ΔΝΤ. Το σχόλιο που έκανε ο κ. Σαμαράς μετά το τέλος του εντυπωσιακού βίντεο ήταν ότι «πρόκειται για πολιτική εξαπάτηση». Παρά την έντονη κριτική όμως στον κ. Παπανδρέου και στην πολιτική του μνημονίου ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αντίθετος με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αιτιολόγησε την στάση του αυτή λέγοντας ότι "εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου, στόχος μου δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός για ένα φεγγάρι, οι πρόωρες εκλογές θα βάλλουν την χώρα σε μία ανώφελη περιδίνηση".  Εκτίμησε πάντως ότι μόνο αν αναγκαστεί το ΠΑΣΟΚ θα πάει σε πρόωρες εκλογές και πρόσθεσε ότι διαθέτει νωπή εντολή και ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι αν πάει σε εκλογές αυτό θα αποτελέσει μία "ομολογία καταστροφής".

Ενότητα της κεντροδεξιάς

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε και το θέμα της ενότητας της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης δίνοντας έμμεσα απάντησε και σε στελέχη όπως ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Μειμαράκης που έχουν ζητήσει επικοινωνία με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι επί τη βάση της πολιτικής του επιδιώκει ενότητα στην κοινωνική βάση της ΝΔ και καταφέρθηκε τόσο εναντίον της κ. Μπακογιάννη όσο και εναντίον του κ. Καρατζαφέρη.   "Η κ. Μπακογιάννη μόνη της έφυγε και επέλεξε να είναι απέναντι στη ΝΔ και να στηρίζει τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ». Για τον κ. Καρατζαφέρη ανέφερε επιπλέον ότι έχει αποχωρήσει από την κεντροδεξιά και συστεγάζεται σε άλλη πολυκατοικία με τον κ. Παπανδρέου. Όσο για τα πρόσωπα που παλαιότερα ήταν με την κ. Μπακογιάννη και τώρα είναι υποψήφιοι για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές υποστήριξε ότι από την στιγμή που μετά την εκλογή του διαλύθηκαν οι μηχανισμοί στο εσωτερικό του κόμματος δεν έχει πρόβλημα με τα πρόσωπα.

Εξωτερικά θέματα

Μίλησε θέματα εξωτερικής πολιτικής επισημαίνοντας ότι «θα ήταν καταστροφικό η κυβέρνηση να εξαρτήσει την εξωτερική πολιτική με την οικονομική κατάσταση της χώρας».  Είπε ακόμη ότι θμέλιος λίθος της εξωτερικής πολιτικής είναι η αυτοπεποίθηση και επισήμαντε τους κινδύνους να μειωθεί η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας. Αναφερόμενος ειδικά στο Σκοπιανό επανέλαβε ότι βάση είναι η μία και μοναδική ονομασία για κάθε χρήση κάτι που είχε δεχθεί παλαιότερα και ο κ. Παπανδρέου. Πρόσθεσε ότι αυτό απαιτεί τη βούληση της FYROM να εγκαταλείψει τη συνταγματική της ονομασία και ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει διαπραγμάτευση επί υποθετικών ονομάτων.

Δημοτικές και περιφερειακές

Αναφέρθηκε στις δημοτικές και περιφερειακές και έκανε εκτεταμένη ειδική  αναφορά στον κ. Βασίλη Κικίλια λέγοντας ότι ως νέος άφθαρτος που έχει αποδείξει τις προσωπικές του ικανότητες και έχει περάσει δια πυρός για να συνδυάσει τον αθλητισμό με την ιατρική. Αναγνώρισε ότι είναι επιλογή ρίσκου και αντέτεινε ότι με τον τρόπο αυτό ανταποκρίνεται στην κομματική βάση της ΝΔ που όταν ανέλαβε την ηγεσία του είπε «Αντώνη άλλαξέ τα όλα».  Στήριξε τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη στην δίωξη που εκκρεμεί εναντίον του για την υπόθεση της μεταφοράς των μαθητών, είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από το «τελεσίγραφο» που του έστειλε για τον αδελφό του. Τέλος θέλησε να στηρίξει τον κ. Κώστα Γκιουλέκα για τον δήμο της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι "απέναντι στον Κ. Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη είναι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μπουτάρης" Πάντως απέφυγε να βάλλει τον πήχυ των αυτοδιοικητικών εκλογών  και περιορίστηκε να πει ότι θα πρέπει να δωθεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για την πολιτική του μνημονίου.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: