Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η Μαφάλντα έγινε 46 ετών!


Η Μαφάλντα είναι η πρωταγωνίστρια μιας μακράς σειράς σχεδίων του Αργεντινού σκιτσογράφου Κίνο (Quino), αλλά και το όνομα αυτής της σειράς κόμικς. Το πρώτο στριπ άρχισε να εκδίδεται για πρώτη φορά στις 29 Σεπτεμβρίου του 1964 στο περιοδικό Πριμέρα Πλάνα. Η ηρωίδα μιας μακριάς σειράς σχεδίων του Αργεντινού Quino και πρωταγωνίστρια της δικής της σειράς κόμικς την περίοδο 1964-1973 υπήρξε πολύ δημοφιλής σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη.

Είναι πλέον 46 ετών αλλά διατηρεί την παιδική αφέλεια και περιέργειά της. Εξάλλου δηλώνει ακόμη 6 μόλις χρονών. Παρόλα αυτά συνεχίζει να προβληματίζεται τόσο για μεγάλα προβλήματα του κόσμου, κυρίως της εποχής του Ψυχρού Πολέμου και του Πολέμου του Βιετνάμ, ή απλά να προσπαθεί να βρει τρόπο να αποφύγει να φάει την σούπα που τόσο σιχαίνεται και συνεχώς φτιάχνει η μητέρα της. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει διερμηνέας στον ΟΗΕ και κολλητοί της φίλοι είναι οι Σουσανίτα, Φελίπε, Μανολίτο, Μιγκελίτο, Νάντο και Ελευθερία.

Μετά το 1973, η Μαφάλντα εμφανίσθηκε κάποιες φορές σε ιστορίες του Κίνο, κυρίως για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα, τρία χρόνια αργότερα πόζαρε σε αφίσα της UNICEF, για τη Συνθήκη των Δικαιωμάτων του Παιδιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: