Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Μοσχαρίσια ρολά με σάλτσα Ragu alla Napoletana

recipe image


Περιγραφή συνταγής

Στην Ιταλία το ναπολιτάνικο ραγού θεωρείται η επιτομή της σάλτσας ζυμαρικών. Η σάλτσα που δημιουργείται από το αργό βράσιμο ρολών μοσχαριού σε λευκό κρασί και ντομάτα σερβίρεται με χοντρά ζυμαρικά και ακολουθεί το κρέας σαν δεύτερο πιάτο. Αυτό είναι το κλασσικότερο Κυριακάτικο οικογενειακό πιάτο της Νάπολης με την εγγύση ποιότητας και φρεσκάδας.

Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής

Χτυπάμε τις φέτες από το μοσχάρι να λεπτύνουν και να ανοίξουν. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, βάζουμε σε κάθε μία από 1 φέτα μπέικον ή πανσέτα και μοιράζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε. Τυλίγουμε κάθε φέτα σε ρολό και στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να παίρνει τα ρολά σε μονή στρώση. Τα σοτάρουμε και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν ρίχνουμε λίγο λίγο το κρασί.

Όταν αυτό τελειώσει προσθέτουμε τις ντομάτες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά γυρνώντας τα ρολά σε τακτά διαστήματα. Όταν γίνουν θα πρέπει να κόβονται με το πιρούνι. Η σάλτσα είναι έτοιμη για χρήση. Την σερβίρουμε πάνω σε φρεσκοβρασμένα ριγκατόνι και εν συνεχεία σερβίρουμε το κρέας.

πηγή: http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: