Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Σουφλέ σοκολάτα – μπανάνα

recipe image

ΥΛΙΚΑ:
Οδηγίες συνταγής

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Στο τέλος, προσθέτουμε τις βανίλιες. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην υπάρχουν σβώλοι. Προσθέτουμε τη λιωμένη μπανάνα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφικτή.

Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και με μαλακές κινήσεις ενσωματώνουμε τη μαρέγκα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 - 8 ατομικά φορ μάκια (ανάλογα με το μέγεθος) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° C για 10-12 λεπτά.

  • Διάρκεια: 20 λεπτά
ΠΗΓΗ: http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: