Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Άσυλο για να γλιτώσει το λιθοβολισμό!


Έκκληση προς τον πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απευθύνει ο ομόλογός του της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα. Του ζητεί να μην εκτελεστεί η ποινή την οποία επέβαλλαν οι αρχές της ασιατικής χώρας, σχετικά με μια γυναίκα, την Σακινέ Αστιάνι, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού! Η κατηγορία που τη βαραίνει είναι ότι σύναψε εξωσυζυγική σχέση, γεγονός που η ίδια αρνείται. Ο νοτιαμερικανός ηγέτης της προσφέρει άσυλο, ώστε να σώσει τη ζωή της…

Όπως μεταδίδει το κρατικό ραδιόφωνο της Βραζιλίας, ο πρόεδρος Λούλα δήλωσε: «Εάν η φιλία μου με τον ανώτατο άρχοντα του Ιράν σημαίνει κάτι και εφόσον αυτή η γυναίκα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη χώρα, του ζητώ να της επιτρέψει να έρθει στη Βραζιλία».

Τα δύο κράτη έχουν έρθει πιο κοντά, σε όρους διπλωματίας, μετά την απόφαση των λατινοαμερικανών να υποστηρίξουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, παρά την αντίθεση της διεθνούς κοινής γνώμης.

Από την άλλη πλευρά, κατακραυγή σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει η απόφαση για το λιθοβολισμό της άτυχης γυναίκας με τα Ηνωμένα Έθνη, τη Διεθνή Αμνηστία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους οργανισμούς να ζητούν να μην εκτελεστεί η απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: