Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Γλυκό κουταλιού καρότο με αμύγδαλα

Περιγραφή συνταγής
Μοναδικό γλυκό και πολύ πρωτότυπο με πρώτη ύλη το πασίγνωστο και ταπεινό καρότο.

Συστατικά συνταγής
  • 500 γρ. τρυφερά καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 500 γρ. ζάχαρη λευκή
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση κάθετα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 λεμόνι ο χυμός και η φλούδα
  • 1 κουταλιά εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες άρωμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
Οδηγίες συνταγής

Βάζουμε τα καρότα σε κατσαρόλα να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, με 150 ml νερό. Όταν εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το ξύλο κανέλας, το χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα, τη φλούδα λεμονιού και 200 ml νερό.

Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε τη βανίλια και το μέλι. Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει το σιρόπι.

Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.


  • Διάρκεια: προετοιμασία και εκτέλεση 30 λεπτά

ΠΗΓΗ: http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: