Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής
Βάζουμε τα καρότα σε κατσαρόλα να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, με 150 ml νερό. Όταν εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το ξύλο κανέλας, το χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα, τη φλούδα λεμονιού και 200 ml νερό.
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε τη βανίλια και το μέλι. Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει το σιρόπι.
Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
- Διάρκεια: προετοιμασία και εκτέλεση 30 λεπτά
ΠΗΓΗ: http://www.lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου