Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Καλαμαράκια κοκκινιστά με κρεμμυδάκια



















για 5-6 μερίδες χρειαζόμαστε:
2,5 κιλά καλαμαράκια (ζυγισμένα ακαθάριστα)
10 μέτρια ξερά κρεμμύδια
7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
λίγο ξύδι

Πάμε να τα φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, τα πλένουμε πολύ καλά, και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ξύδι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 3.
Τα αφήνουμε μόνα τους στην φωτιά για ένα τέταρτο.
Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα βάζουμε μαζί με το ζουμάκι τους σε μια λεκανίτσα.
Σκουπίζουμε καλά την κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε στην φωτιά.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε μακρόστενες φετούλες μαζί με το λάδι και τον πελτέ για να σωταριστούν.
Τέλος ρίχνουμε τα καλαμαράκια μαζί με το ζουμάκι τους, το αλάτι και το πιπέρι. Εάν το ζουμάκι που έχουν δεν φτάνει να τα σκεπάσει, προσθέτουμε λίγο νερό.
Τα βράζουμε περίπου για 25 λεπτά.
Ο χρόνος που αναφέρω είναι ενδεικτικός, εσείς βγάλτε λίγο από το φαγάκι, δοκιμάστε εάν σας αρέσει και κρίνετε αναλόγως πότε θα το σβήσετε. Μην προσθέτετε κατά την διάρκεια του βρασίματος πολλά νερά γιατί το ζητούμενο είναι να έχουμε στο τέλος μια ωραία δεμένη σάλτσα.Σερβίρουμε με πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές και απολαμβάνουμε το φαγάκι μας προσπαθώντας να ξεχάσουμε την λαϊκή ρήση που λέει…. «από Μάρτη καλοκαίρι και από Αύγουστο χειμώνα» !!!!
Καλώς σας βρήκα !!!!!!

ΠΗΓΗ: http://feed2meme.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: