ι θα χρειαστούμε:
1 χοντρόφλουδο πορτοκάλι
1 χοντρόφλουδο λεμόνι
1 χοντρόφλουδο μοσχολέμονο
500γρ. ζάχαρη
300γρ. νερό
150γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα της αρεσκείας σας
Πως το φτιάχνουμε:
Παίρνουμε τη φλούδα από τα εσπεριδοειδή έτσι ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε μακριές λωρίδες. Αφαιρούμε από τις φλούδες το λευκό εσωτερικό τμήμα και τις βάζουμε σε βραστό νερό να βράσουν για 10 λεπτά και, έτσι, να ξεπικρίσουν.
1 χοντρόφλουδο πορτοκάλι
1 χοντρόφλουδο λεμόνι
1 χοντρόφλουδο μοσχολέμονο
500γρ. ζάχαρη
300γρ. νερό
150γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα της αρεσκείας σας
Πως το φτιάχνουμε:
Παίρνουμε τη φλούδα από τα εσπεριδοειδή έτσι ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε μακριές λωρίδες. Αφαιρούμε από τις φλούδες το λευκό εσωτερικό τμήμα και τις βάζουμε σε βραστό νερό να βράσουν για 10 λεπτά και, έτσι, να ξεπικρίσουν.
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις το σιρόπι βράσει ρίχνουμε τις φλούδες και τις πατάμε να πάνε κάτω χωρίς να ανακατεύουμε το σιρόπι. Τις βράζουμε για 30 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι, για 4 με 5 ώρες. Όταν τις αφαιρέσουμε από το σιρόπι τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και τις βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση ή μέχρι τα 2/3.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη συνταγή αυτή είναι σημαντικό να έχετε ένα λεπτό και κοφτερό μαχαίρι για να χειριστείτε σωστά το κόψιμο και την αφαίρεση του λευκού στη φλούδα των εσπεριδοειδών. Επίσης υπάρχει λόγος που ΔΕΝ βουτάμε ολόκληρη τη φλούδα μέσα στη σοκολάτα. Ο λόγος είναι απλός: για να μην λερώνονται τα χέρια με τη σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου