Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

Ίσως το καλύτερο συνοδευτικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας


Τι θα χρειαστούμε:

500γρ. μαλακή φέτα
250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 πιπεριές καυτερές
1κ.γ. ξύδι
1κ.γ. Ελαιόλαδο


Πως το κάνουμε:

Ψήνουμε 2 καυτερές πιπεριές στο γκριλ (ή άκόμη καλύτερα στα κάρβουνα) ως ότου ροδίσουν. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σποράκια και το κοτσάνι και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.

Βάζουμε τη φέτα στο μπλέντερ με το λάδι και το ξύδι ενώ προσθέτω και μια κουταλιά της σούπας από τις πολτοποιημένες καυτερές πιπεριές. Χτυπάμε ελαφριά (σε χαμηλή ταχύτητα) μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα. Μπορείτε να πειραματιστείτε με την αναλογία καυτερής πιπεριάς ανάλογα με τα γούστα σας και φυσικά τις ανοχές σας!

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:
Μπορείτε να προσθέσετε "βότανα" και πιπέρια που σας αρέσουν, όπως πράσινο πιπέρι, καγιέν, ρίγανη κ.λπ. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικό ξύδι, βαλσάμικο ή και αρωματικό λάδι για να προσθέσετε έξτρα αρώματα.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΝΩΣΗ:
Το μόνο που μπορεί να σβήσει την κάψα μιας πιπεριάς είναι ένα γαλακτομικό (τυρί φέτα, γάλα, γιαούρτι κ.λπ.). Ο συνδυασμός καυτερής πιπεριάς και φέτας, λοιπόν, είναι ένας συνδυασμός λάβας με νερού. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: