Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας




Περιγραφή συνταγής

Ποιος δε λατρεύει τα ζυμαρικά και μάλιστα γεμιστά με σπανάκι και ντυμένα με μία ολόφρεσκη σάλτσα ντομάτας? Απολαύστε τα και αμαρτήστε νόστιμα, με μία σαρακοστιανή συνταγή.


Συστατικά συνταγής

Για τα κανελόνια


• 500 γραμμάρια κανελόνια
• 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
• 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο μέρος
• 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 καρότα τριμμένα
• 300 γραμμάρια υποκατάστατο λευκού τυριού λιωμένο με το πιρούνι
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για την κρέμα


• 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
• 8 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
• 300 γραμμάρια υποκατάστατο κίτρινου τυριού
• 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
• 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη συναρμολόγηση

• 100 γραμμάρια υποκατάστατο κίτρινου τυριού (προαιρετικά)
• 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά


Οδηγίες συνταγής

Για την κρέμα

Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το υποκατάστατο τυριού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε αλάτι μόνο αφού δοκιμάσουμε και δούμε ότι χρειάζεται.

Για τα κανελόνια

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σπανάκι και το καρότο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τον άνηθο, πιπέρι, το υποκατάστατο λευκού τυριού και αν χρειάζεται αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τη σάλτσα

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Για τη συναρμολόγηση

Ανακατεύουμε την κρέμα με το μείγμα από το σπανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τη μισή σάλτσα. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα από το σπανάκι - κρέμα και τα αραδιάζουμε στο πυρέξ. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και προαιρετικά πασπαλίζουμε με το υποκατάστατο κίτρινου τυριού και την τριμμένη φρυγανιά. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.


• Διάρκεια: προετοιμασία 20 λεπτά, ψήσιμο 50-55 λεπτά


http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: