Υλικά Για τη βάση:
Για την κρέμα: |
- 500 γραμμ. φρέσκο τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε)
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 8 φύλλα ζελατίνης ή 1,5 φακελάκι σκόνη
- 150 ml γάλα
- 100 ml πολτός μάνγκο
- 3 κρόκοι αβγών
- 200 γραμμ. ζάχαρη
- 50 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- Μία πρέζα αλάτι
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- Βανίλια
Για το γαρνίρισμα:
- 1 κουτί ζελέ μάνγκο
- 1 μάνγκο σε φέτες
- 1 ποτήρι χυμό μάνγκο
2. Συνεχίζετε με την κρέμα: Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης ένα ένα σε παγωμένο νερό και τα αφήνετε να φουσκώσουν 5-10 λεπτά. (Αν έχετε σκόνη, θα τη βάλετε στο χυμό μάνγκο, που θα βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, θα την ανακατέψετε και μετά θα συνεχίσετε τη διαδικασία.)
3. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους βάζετε σε μπεν μαρί με το γάλα και τον πολτό μάνγκο.
4. Ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να καλύπτει, δίχως να τρέχει, τα τοιχώματα του κουταλιού. Κατεβάζετε από τη φωτιά.
5. Στραγγίζετε τη ζελατίνη, τη βάζετε να λιώσει μέσα στο μείγμα των κρόκων και προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνετε να κρυώσει.
6. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να πήξει. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε μαζί, προσθέτετε και τη βανίλια και το κρύο μείγμα κρόκων.
7. Στη συνέχεια «στήνετε» το τσιζκέικ: Επάνω στο κρύο μείγμα μπισκότων απλώνετε την κρέμα και αφήνετε τουλάχιστον 5-6 ώρες στο ψυγείο να πήξει τελείως.
8. Ετοιμάζετε το ζελέ μάνγκο με ένα ποτήρι βραστό νερό και, μόλις διαλυθεί καλά, προσθέτετε ένα ποτήρι κρύο χυμό μάνγκο αραιωμένο με λίγο νερό.
9. Βάζετε για λίγο στο ψυγείο να πήξει ελαφρά. Μόλις πήξει, το προσθέτετε επάνω από την κρέμα τυριού που έχετε κρυώσει στη φόρμα. Στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο για 12-24 ώρες, να πήξει καλά η κρέμα.
10. Προτού σερβίρετε φτιάχνετε μια σάλτσα φρούτων με τις φέτες του μάνγκο και περιχύνετε το γλυκό, αφού πρώτα την αφήσετε να κρυώσει.
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου