Περιγραφή συνταγήςΤα μαυρομάτικα φασολάκια, ξεχασμένα από την ελληνική οικογένεια, ξαναέρχονται στο προσκήνιο και γίνονται καθημερινή συνήθεια σε μορφή δροσερής σαλάτας με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Αντικαρκινικά και φιλικά προς την καρδιά μας, αφού απομακρύνουν τη χοληστερίνη από το αίμα, μπορούν να αντέξουν και 2 -3 μέρες στο ψυγείο και να τα καταναλώνουμε κάθε μέρα από λίγα. Μια συνταγή από τα My Market
ΥΛΙΚΑ:
- 1 ματσάκι άνηθο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
- 1 πακέτο μαυρομάτικα φασόλια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Βράζουμε το νερό με τον μισό άνηθο, τα 2 κρεμμυδάκια, το αλάτι και 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο 'Αλτις. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε έτσι για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και μαγειρεύουμε για άλλα 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με τα υγρά τους σ'ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο άνηθο ψιλοκομμένο, τα άλλα 2 κρεμμυδάκια, ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.
Διάρκεια: περίπου 1 ώρα
ΠΗΓΗ: http://www.lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου