Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ήδη συλλέγουν την ενέργεια του ήλιου και του αέρα. Σύντομα θα μπορούν να συλλέγουν την ενέργεια που παράγεται όταν τα αυτοκίνητα πέφτουν σε λακκούβες στους δρόμους. Ένα νέο είδος ειδικών αμορτισέρ, τα οποία κατασκευάζονται από την  Levant Power Corporation,  μετατρέπει τους κραδασμούς και τις απότομες κινήσεις των οχημάτων στους τραχείς δρόμους, σε ωφέλιμη ενέργεια.
Συνήθως τα αμορτισέρ απελευθερώνουν την ενέργεια από τους κραδασμόυς των αυτοκινήτων  με την μορφή θερμότητας. Τα καινούριου τύπου αμορτισέρ μπορούν να χρησιμοποιήσουν  την κινητική ενέργεια από τους κραδασμούς των αυτοκινήτων για να παράγουν βατ, αξιοποιώντας την ηλεκτρική ενέργεια για την λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων και των ενδείξεων του ταμπλό του αυτοκινήτου για παράδειγμα.Οι συσκευές, που ονομάζονται  GenShocks, μπορούν να εγατασταθούν και στα κανονικά και στα υβριδικά αυτοκίνητα και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων κατά 1-6%, ανάλογα με το όχημα και την κατάσταση των δρόμων.
Τα GenShocks θα κοστίζουν ελάχιστα παραπάνω από τα συνηθισμένα αμορτισέρ. Υπολογίζουν ότι τα προϊόντα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά κατά το δεύτερο τέταρτο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: