Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Better mood

Κάποιοι μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή τους διαβάζοντας ένα βιβλίο. Άλλοι νιώθουν καλά μόνο όταν έχουν ακίνητα και πολλά χρήματα στην τράπεζα. Οι περισσότεροι ψυχολόγοι όμως λένε ότι αυτό που μας φτιάχνει τη διάθεση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σύμφωνα με τους οπαδούς της θετικής σκέψης, υπάρχουν συγκεκριμένες προτεινόμενες ενέργειες που μπορούν να μεγαλώσουν τον βαθμό ικανοποίησής σας από τη ζωή. Είναι εκείνες που μπορούν να διώξουν το άγχος σας και να σας κάνουν να χαμογελάσετε με αυτοπεποίθηση. Εμείς σας προτείνουμε τα εξής:
1. Κάντε έναν περίπατο: Το περπάτημα είναι ένας εγγυημένος τρόπος να χαλαρώσετε. Περπατήστε αργά σε κάποιο πάρκο, κατά προτίμηση με κάποιο σκυλάκι. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

2. Κουβεντιάστε: Όταν σας στεναχωρεί κάτι, είναι καλό να μιλήσετε σε κάποιον και να μην το κρατάτε μέσα σας. Όσο γίνεται περισσότερο μιλήστε με κάποιον που αγαπάτε, ακόμα και από το τηλέφωνο.

3. Γελάστε: Όπως λένε το χιούμορ είναι ένα δωρεάν ταξίδι στην ευτυχία. Είναι καλό για την καρδιά σας και για την ψυχολογία σας.

4. Δείτε μια ταινία: Οι ταινίες είναι ένας οικονομικός τρόπος να αλλάξετε διάθεση. Επιλέξτε κάποια που σας αρέσει πραγματικά και είναι διασκεδαστική. Δεν χρειάζεται να έχει βαθειά νοήματα. Πρέπει να σας κάνει να χαμογελάσετε.

5. Κάντε ένα ντους: Απλά κλείστε τα μάτια σας και χαλαρώστε καθώς το νερό κάνει μασάζ στο σώμα σας. Θα ηρεμήσετε.

6. Ακούστε μουσική: Ένας εξαιρετικός τρόπος να «ανεβείτε» είναι να βάλετε την αγαπημένη σας χορευτική μουσική και να καθίσετε αναπαυτικά για να την ακούσετε. Έρευνες έδειξαν ότι η μουσική ενεργοποιεί το σύστημα επιβράβευσης του εγκεφάλου που ελευθερώνει ντοπαμίνη. Σας δίνει τόση χαρά όση ένα κομμάτι σοκολάτα ή το sex.

7. Κάντε κούρα ομορφιάς ή shopping: Βάλτε λίγη κρέμα στο πρόσωπο ή κάντε μία μάσκα και πάρτε έναν σύντομο υπνάκο σε έναν ήσυχο χώρο του σπιτιού. Εναλλακτικά αφιερώστε χρόνο για να αγοράσετε ένα όμορφο δώρο για τον εαυτό σας.

8. Ξεκινήστε κάτι καινούριο: Τίποτα δεν μπορεί να σας ενθουσιάσει περισσότερο. Δοκιμάστε κάτι που δεν έχετε ξανακάνει. Αρχίστε μαθήματα χορού ή νέα ξένης γλώσσας. Σερφάρετε στο Internet για να μάθετε κάτι που δεν γνωρίζατε.

9. Τελειώστε κάτι που αναβάλατε. Ολοκληρώνοντας μια εργασία ή διαδικασία που αναβάλατε πολύ καιρό, σας ανακουφίζει. Καθαρίστε το γραφείο ή την ντουλάπα σας που ήταν ακατάστατα εδώ και μήνες ή κάντε επιτέλους ένα ραντεβού που εκκρεμεί.

10. Κάντε κάποιον ευτυχισμένο. Ακούστε ένα φίλο, μεταδώστε τις γνώσεις σας, χαρείτε με τις επιτυχίες του ή συγχωρήστε τον για μία πράξη του.

11. Κάντε διαλείμματα. Μην δουλεύετε ασταμάτητα επειδή φοβάστε ότι θα χάσετε το ρυθμό σας. Κάντε εναλλαγές εντατικής δουλειάς και επαναφόρτισης με όμορφες εμπειρίες, όπως καφεδάκι με έναν καλό φίλο.


ΠΗΓΗ: http://www.otenet.gr/portal/portal/womantoday

Δεν υπάρχουν σχόλια: