Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Χοιρινό με κρεμμύδια, ανανά και ρύζι basmati















Υλικά

(για 3-4 άτομα):

• περίπου 1/2 κιλό χοιρινό (όσο το δυνατόν με λιγότερο πάχος)
• 3-4 μεγάλα κρεμμύδια
• λίγο πράσο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελάχιστο παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
• 1 & 1/2 ποτήρια καλό λευκό κρασί (κατά προτίμηση μοσχάτο για πιο γλυκό αποτέλεσμα)
• χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
• λίγες λεπτές φέτες από ανανά (κατά προτίμηση φρέσκο και όχι κονσέρβα)
• 500 γρ. ρύζι basmati

Εκτέλεση:

• Κόβουμε το κρέας σε λεπτά κομμάτια, το αλατίζουμε και του ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αν έχετε μείγμα από πιπέρια ακόμα καλύτερα, αλλά σε αυτή την περίπτωση μην ρίξετε πολύ). Είναι απαραίτητο όμως το κρέας να είναι λεπτοκομμένο για να βράσει καλύτερα
• Τοποθετούμε σε αντικολλητικό σκεύος ροδέλες από κρεμμύδια έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα στρώμα από κρεμμύδια στο σκεύος
• Προσθέτουμε πάνω από τα κρεμμύδια και λίγο ψιλοκομμένο πράσο
• Πάνω από το στρώμα των κρεμμυδιών και πράσου, τοποθετούμε το κρέας απλωτά και πάνω από το κρέας τοποθετούμε λίγες ακόμα ροδέλες από κρεμμύδι
• Ρίχνουμε ελάχιστο νερό (περίπου μισό ποτήρι), σκεπάζουμε το σκεύος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας
• Κατόπιν, κι ενώ δεν υπάρχουν πολλά υγρά, ρίχνουμε 1 ποτήρι κρασί μοσχάτο και αφήνουμε να βράσει πάλι για 40 περίπου λεπτά με σκεπαστή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. (Προσέχουμε βέβαια να μας κολλήσει)
• Μόλις το φαγητό ετοιμαστεί, το βγάζουμε από το σκεύος και το τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο πυρέξ. Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο μισό ποτήρι κρασί
• Πάνω από το κρέας τοποθετούμε λίγες λεπτές φέτες από φρέσκο ανανά και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ σε μέτρια θερμοκρασία
• Βράζουμε το ρύζι basmati και τοποθετούμε το κρέας με τη σάλτσα του πάνω από το βρασμένο ρύζι

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό


ΠΗΓΗ: www.greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: