Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Πράσινη σαλάτα με dressing μουστάρδας και μέλι – δροσερή και χορταστική















Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και γλυκειά βινεγκρέτ

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της σαλάτας είναι το dressing της. Μια καταπληκτική βινεγκρέτ με μουστάρδα και μέλι αλλά και φρέσκα αρωματικά βότανα! Τυλίγει τις πρασινάδες με τη γλυκόξινη γεύση της και το άρωμα του δυόσμου και του βασιλικού!
Η γλύκα του μελιού εξισορροπεί πρασινάδες με πικρή γεύση, όπως είναι το σίκορε, η σαλάτα αντίβ και το ραντίτσιο.
Στη βάση της, διαλέξτε πρασινάδες με απαλή γεύση, όπως είναι το μαρούλι, η πράσινη ή κόκκινη σαλάτα, το iceberg.
Χορταστική την κάνει ο αρακάς και το αβοκάντο. Το φρέσκο κρεμμυδάκι δίνει μια πιπεράτη νότα έντασης.
Όσο απλή κι αν φαίνεται, είναι μια σαλάτα που θα κάνει αίσθηση στο τραπέζι σας! Είναι ζουμερή από το iceberg, βελούδινη από το αβοκάντο, γλυκιά από το μέλι, ελαφρά πικρή από το αντίδι, πικάντικη από τη μουστάρδα, αρωματική από τα φρέσκα βότανα!

Υλικά:

• 1 iceberg ή 1 μαρούλι ή 2 σαλάτες
• 1 αντίδι ή 1 ραντίτσιο
• 1 αβοκάντο
• 1 κούπα βρασμένο αρακά
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λοξές ροδέλες

Dressing:

• 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
• 1 κουταλιά σούπας μέλι
• 3 κουταλιές σούπας ξύδι από λευκό κρασί
• 1/2 κούπα λάδι ελιάς
• 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
• 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος βασιλικός
• 1/2 κουταλιά τσαγιού αλάτι
• 1/2 κουταλιά τσαγιού πιπέρι

Εκτέλεση:

Ενώστε σε μπολ τη μουστάρδα το μέλι και το ξύδι. Ανακατεύοντας απαλά προσθέστε το λάδι. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα αρωματικά και μετά το αλάτι και το πιπέρι. Η βινεγκρέτ διατηρείται στο ψυγείο -χωρίς τα αρωματικά βότανα – για 1 εβδομάδα.
Πλύντε και στεγνώστε καλά τα λαχανικά. Κόψτε το μαρούλι/σαλάτες/ αντίδι με το χέρι σε μέγεθος μπουκιάς, το iceberg με το μαχαίρι σε μέγεθος μπουκιάς.
Καθαρίστε και κόψτε το αβοκάντο σε κομμάτια, μεγέθους μπουκιάς.
Προσθέστε το βρασμένο αρακά. Όταν είστε απόλυτα έτοιμοι να σερβίρετε την σαλάτα, προσθέτετε το dressing, ανακατεύετε με αέρινα χέρια και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: tastefull.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: