Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ταλιατέλες με αγκιναράκια λαδιού









Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 10΄- 20΄

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. ταλιατέλες
10 αγκιναράκια λαδιού, στραγγισμένα και κομμένα στη μέση (τα βρίσκουμε σε παντοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ, χύμα ή συσκευασμένα σε βαζάκι)
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
10 ελιές μαύρες, κομμένες στη μέση (χωρίς το κουκούτσι)
2 κουτ. γλυκού κουκουνάρι
6 - 7 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή στην κατσαρόλα που βράσαμε τις ταλιατέλες ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αγκιναράκια, τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού και το κουκουνάρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 4 - 6 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα αγκιναράκια. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, πασπαλίζουμε με πιπέρι και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

Τι πίνουμε;

Oι «δύσκολες» αγκινάρες προτιμούν τα λευκά κρασιά της Νέας Ζηλανδίας. Διαλέξτε λοιπόν ένα Sauvignon blanc ή ένα Chardonnay.

ΠΗΓΗ: γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: