Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ!!!!!!!!!

Έπρεπε  να περάσουν 31 χρόνια από το ατύχημα στο  Three Mile Island, στην Πενσυλβανία, όταν κυριολεκτικά έλιωσε ένας πυρηνικός αντιδραστήρας, για να δοθεί το πράσινο φως από αμερικάνο Πρόεδρο προκειμένου να κατασκευαστούν νέα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Ομπάμα, από σταυροφόρος της πράσινης ανάπτυξης, μεταβάλλεται σε προστάτη του λόμπι των πυρηνικών. Ήδη, υπέγραψε την πρώτη εγγύηση πιστώσεων ύψους 8 δις  δολαρίων για την κατασκευή 2 μονάδων στην πολιτεία της Τζόρτζια και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι μονάδες θα είναι πολύ ασφαλείς και ότι θα δημιουργηθούν 3.000 νέες θέσεις εργασίας. Στις ΗΠΑ βρίσκονται σε λειτουργία 104 πυρηνικοί αντιδραστήρες σε 31 πολιτείες και παράγουν το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει η χώρα. Με πρόσχημα την απεξάρτηση από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής και την μείωση των ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Ο αμερικάνος Πρόεδρος ενέκρινε νέα παροχή πιστώσεων και εγγυήσεων ύψους 54 δις δολαρίων προς την αμερικάνικη πυρηνική βιομηχανία, πρωτοβουλία που ούτε ο αείμνηστος Τζόρτζ Μπους δεν είχε τολμήσει. Είναι δε παράδοξο, σε εποχή κρίσης, να δίνονται κρατικές εγγυήσεις σε ένα τομέα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με βεβαρημένο παρελθόν, καθώς η πυρηνική βιομηχανία δεν επιστρέφει  σχεδόν ποτέ πάνω από τα μισά χρήματα που δανείζεται, επικαλούμενη κάθε  φορά κάποιον έκτακτο παράγοντα.
Ωστόσο, το καυτό πρόβλημα της διάθεσης και αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων παραμένει ως πρόβλημα στις ΗΠΑ που αδυνατούν να βρουν λύση για τους εν λειτουργία πυρηνικούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: