Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ







Περιγραφή

Το καλύτερο τυρί για αυτό το φαγητό είναι η φέτα. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και κάποιο μαλακό κίτρινο τυρί.

Συστατικά:

•1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες
•300 γρ. τυρί φέτα, σκληρή
•1 κρεμμύδι κομμένο φέτες
•1 φλ. ελαιόλαδο
•3-4 ντομάτες ώριμες, κομμένες ροδέλες
•1 φλ. ντοματόζουμο
•1 κ.γ. ζάχαρη
•λάδι για τηγάνισμα
•αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1.Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη του τυριού την φέτα
2.Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις αφήνετε να στραγγίσουν
3.Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αφήνετε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για 30'. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε
4.Τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες (ή τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ). Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να πάρει τα πολλά λάδια.
5.Τις τοποθετείτε τη μία διπλα στην άλλη μέσα σε λαδωμένο ταψί
6.Βάζετε πάνω τους τις ροδέλες του κρεμμυδιού και της ντομάτας
7.Αναμειγνύετε το ντοματόζουμο με το λάδι και τη ζάχαρη, περιχύνετε με το μείγμα τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στο γκριλ για 15-20'.
8.Τις βγάζετε από το φούρνο, τις πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό και συνεχίζετε το ψήσιμο (για να γκρατιναριστεί το τυρί) για άλλα 15' περίπου.
9.Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε τις ροδέλες της μελιτζάνας στο ταψί, να τις βάλετε στο φούρνο να ψηθούν εκεί και όταν έχουν γίνει να προσθέσετε τις ντομάτες κλπ. Είναι λιγότερος κόπος έτσι.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο βασιλικό στο μείγμα του ντοματόζουμου. Ταιριάζει απίστευτα.

ΠΗΓΗ: www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: