Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Συμβολαιακή επανάσταση από την ΕΑΣ Βισαλτίας

Ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της <<γεωργίας του μέλλοντος>>, όπως την χαρακτηρίζει, δηλαδή της συμβολαιοκής, πραγματοποιεί η ΕΑΣ Βισαλτίας μέσα από την σύναψη συμφωνίας με την Μύλοι Σόγιας για την καλλιέργεια και προμήθεια ηλίανθου. Πρόκειται για την δεύτερη ανάλογη πρωτοβουλία της σερραϊκής Ένωσης ύστερα από την περσινή συμφωνία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την παραγωγή κριθαριού. Το ντηλ είχε ως αποτέλεσμα οι συνεργαζόμενη παραγωγοί να λάβουν την περασμένη χρονιά μια άκρως ικανοποιητική για τα δεδομένα της αγοράς τιμή στα 17 λεπτά το κιλό και 15 λεπτά φέτος.
Παράλληλα, με την ανανέωση της συμφωνίας με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η ΕΑΣ Βισαλτίας προχώρησε και στην προαναφερθείσα συμφωνία, με Μύλους Σόγιας για την συμβολαιακή γεωργία ηλίανθου. Η νέα συμφωνία συμφωνήθηκε στα 370 ευρώ ο τόνος για όλη την παραδοθείσα ποσότητα.
Τα σχέδια της δραστήριας ΕΑΣ, δεν σταματούν εδώ, καθώς στο άμεσο μέλλον προγραμματίζει να προχωρήσει σε συμβολαιακή γεωργία τόσο στην καλλιέργεια οσπρίων όσο και σόγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: