Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Να σας φέρω λίγο καλοκαιράκι με ένα σπιτικό παγωτό??















Μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι, έχουμε να σας κεράσουμε πολλά πολλά παγωτάκια.
Καλή αρχή για φέτος με παγωτό γιαούρτι, για το οποίο ...
..... χρειαζόμαστε:

Για το παγωτό:

350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτί σαντιγί μόρφατ
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος (κρετόρε)
1 βανίλια άρωμα

Το φτιάχνουμε:

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ενοποιηθούν καλά. Τα αδειάζουμε σε μπολ ή δοχείο παγωτού και τοποθετούμε το δοχείο στην κατάψυξη.
Άλλες 2 φορές - κάθε μία ώρα - το παγωτό θέλει καλό χτύπημα για να πετύχουμε ένα μείγμα με απαλή υφή, χωρίς να μας δημιουργηθούν κρυσταλλάκια, εκτός φυσικά αν διαθέτουμε παγωτομηχανή.Για τη σάλτσα φράουλας χρειαζόμαστε:
380 γρ. φράουλες (ζυγισμένες πλυμένες και καθαρισμένες)
100 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
χυμό 1 λεμονιού
1 βανίλια άρωμα
Χτυπάμε τις φράουλες στο μπλέντερ, να πάρουμε έναν πουρέ φράουλας.
Βράζουμε σε κατσαρολάκι τα υπόλοιπα υλικά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας και ανακατεύοντας συχνά, συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.
Η σάλτσα είναι έτοιμη.
Η σάλτσα αυτή ταιριάζει πολύ ωραία, εκτός από γαρνίρισμα παγωτών, και πάνω από το γιαουρτάκι σας, ή για να γεμίσετε κρέπες με φράουλες, ή πάνω από βάφλες μαζί με μια κουταλιά σαντιγί.

Πρόταση για σερβίρισμα:

Σερβίρετε το παγωτό σε ποτήρια ή μπολ, βάζοντας στην βάση 1-2 κουταλιές σάλτσα φράουλας και συνεχίζοντας με στρώσεις παγωτού-σάλτσας. Τελειώστε με μια φραουλίτσα στην κορυφή.


ΠΗΓΗ: syntageskardias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: