Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΔΡΟΣΕΡΗ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ

Μιας και πιάσανε οι ζέστες, σας κερνάμε μια δροσερή και πολύ "πλούσια" θα λέγαμε φρουτοσαλάτα!
Ας σερβιριστούμε λοιπόν!
















Χρειαζόμαστε:

3 μήλα
2 αχλάδια
½ κιλό φράουλες
3 πορτοκάλια
200 με 250 gr γλυκό κουταλιού κεράσι
1 μικρή κομπόστα ροδάκινο
2 ακτινίδια
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1 μπανάνα
1 σφηνάκι amaretto
1 σφηνάκι Kalhua
κανέλλα

Για να τη φτιάξουμε:

Κόβουμε τα μήλα, τα αχλάδια, τις φράουλες, τα πορτοκάλια, τα ροδάκινα και τα ακτινίδια σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ και προσθέτουμε το κεράσι και τις σταφίδες
Μέσα σε ένα βαζάκι βάζουμε το amaretto, το kalhua, σιρόπι από το κεράσι, το ζουμί της κομπόστας και την κανέλλα. Κλείνουμε καλά το βαζάκι ανακινούμε και στη συνέχεια περιχύνουμε τα φρούτα με το περιεχόμενο του.
Ανακατεύουμε απαλά, ώστε όλα τα φρούτα να έχουν ζουμάκι καλύπτουμε το μπολ με μία πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε (καλύτερα την επόμενη μέρα).
Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε και την μπανάνα.Μπορούμε να απολαύσουμε την φρουτοσαλάτα σκέτη, ή μαζί με παγωτό ή γιαούρτι όπως έκανα εγώ.
Παρατηρήσεις
Τα υλικά που αναφέρονται δίνουν ένα πολύ μεγάλο μπολ φρουτοσαλάτας.
Μπορούμε να αφαιρέσουμε όποιο φρούτο δεν μας αρέσει ή δεν βρίσκουμε ή και να προσθέσουμε κάποιο άλλο της αρεσκείας μας.
Επίσης πολύ ωραία γίνεται και με ανανά κομπόστα., αλλά και με γλυκό σταφύλι αντί για κεράσι. Αν προτιμήσουμε γλυκό σταφύλι όμως, θα αφαιρέσουμε τις σταφίδες.
Καλή επιτυχία

ΠΗΓΗ: syntageskardias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: