Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Μέσα στην μεγάλη πρεμούρα τους να καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή οι ημιδαποί κυβερνώντες βλέπουν καμιά χιλιάδα φοροφυγάδες και δεν εντάσονται στην διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της διασυνοριακής φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης.
Η Ελλάδα και 33 ακόμα χώρες από τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν έχουν μπει στον κόπο να υπογράψουν την Σύμβαση για την Αμοιβαία Διοικητική Συνδρομή σε Φορολογικά Ζητήματα που μαζί με τον ΟΟΣΑ, έχει θέσει σε ισχύ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός από το 1995.
Μέχρι στιγμής την Σύμβαση την έχουν υπογράψει και επικυρώσει: ΗΠΑ, Καναδάς, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία,Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία,  Πολωνία, Αγγλία και Ουκρανία, ενώ Γερμανία και Ισπανία δεν την έχουν επικυρώσει ακομα.
Τώρα ανοίγεται πεδίο λαμπρό μπροστά τους, αφού μια νέα διεθνή σύμβαση, για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης σε όλο τον κόσμο, θέτουν προς υπογραφή, από τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις, το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας  και Ανάπτυξης, στην ετήσια υπουργική  σύνοδο του ΟΟΣΑ, που έγινε στο Παρίσι στις 27-28 Μαϊου 2010.
Με τις διατάξεις της  νέας σύμβασης επιδιώκεται να υπάρξει αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών, προκειμένου να εξαλειφθούν τα εμπόδια που σχετίζονται με το τραπεζικό απόρρητο,  εταιρειών και μεμονωμένων προσώπων, ύποπτων για φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: