Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες στην κατσαρόλα



















Λατρεμένο φαγητό και τόσο μα τόσο
απλό στην ετοιμασία του!


Υλικά:

1/2 κούπας ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχάρι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 μεγάλες πατάτες
χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας μας και το κόβουμε σε κομματάκια μπουκιάς.
Το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, για να φύγουν όλα τα νερά του.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι μας.
Ρίχνουμε μέσα το κρέας και σοτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε λίγο ακόμη.
Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες, το χυμό από
τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο νερό,
τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό.


Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα και
30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας
και να μείνει το φαγητό μας με λίγη σαλτσούλα.

Όσο ψήνεται το φαγητό δεν ανακατεύουμε την κατσαρόλα,
απλά κουνάμε κρατώντας την από τα χερούλια όταν χρειάζεται,
για να μη χαλάσει η εμφάνιση του φαγητού μας.

ΠΗΓΗ: http://glykoapospiti.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: