Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ψηφιση του ασφαλιστικού η στις κάλπες με λίστα?


Εν όψει της ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό, το Μαξίμου προσπαθεί να προλάβει τις παράπλευρες απώλειες. Ο πρωθυπουργός θέλει να τηρήσει τις δεσμευσεις από ελληνικής πλευράς. Γιαυτό το λόγο και προσπαθώντας να περάσει το μηνυμα στους επίδοξους ανταρτες κάνει λόγο για εκλογές με λίστα...

Πρόωρες κάλπες, υποψηφιότητες για περιφέρειες και δήμους και ανασχηματισμός συνθέτουν ένα «κουβάρι» πολιτικών μέτρων για τον έλεγχο των εσωκομματικών αντιδράσεων και την ελαχιστοποίηση του πολιτικού κόστους, από την υιοθέτηση των αλλαγών στο ασφαλιστικό και το εργασιακό.

Το πρόβλημα για τη χώρα δεν είναι οι κάλπες, το πρόβλημα είναι ότι αν στηθούν θα χρεοκοπήσουμε, καθώς δεν θα λάβουμε τις επόμενες δόσεις. Όποιοι κηρύξουν αντάρτικο, λοιπόν, θα είναι υπεύθυνοι που δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. «Όποιος έχει μια καλύτερη θέση να την πει τώρα» είναι το μήνυμα προς όσους δηλώνουν διαφωνούντες.

«Και εμείς διαφωνούμε, αλλά πρέπει να βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο» είναι η επωδός των συνεργατών του πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο της πολιτικής όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους ο Γ. Παπανδρέου στηρίζει πλήρως τον Α. Λοβέρδο και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ψήφισης των αλλαγών στο εργασιακό από τη Βουλή.

Όλα δείχνουν ότι ο Ιούλιος θα είναι ένας πολύ ενδιαφέρον πολιτικά μήνας, καθώς θα πρέπει να περάσουν ακόμη οι αποκρατικοποιήσεις και οι συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών. Δύο θέματα που αγγίζουν τον πυρήνα του προγράμματος σταθερότητας και αφορούν στη δημόσια περιουσία και χιλιάδες έλληνες. Το θερμόμετρο θα ανέβει περισσότερο και για την τύχη των συμβασιούχων. Σε οργανισμούς όπως η ΕΡΤ υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι οι οποίοι αναμένουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Αν δεν ικανοποιηθούν έχουν ήδη καταστήσει κι αυτοί σαφές πως θα βάλουν φωτιά στο κοινωνικό μέτωπο.

Πέρα από τις κάλπες, τις υποψηφιότητες και τον ανασχηματισμό που αφορούν στενά το πολιτικό σύστημα, το Μέγαρο Μαξίμου ξεκινά επικοινωνιακή αντεπίθεση για τον έλεγχο των αντιδράσεων των πολιτών και των συνδικάτων. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προκάλεσαν ανησυχία στους επιτελείς του πρωθυπουργού, καθώς είδαν για πρώτη φορά να καταβάλει πολιτικό κόστος και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου.

Το υπουργείο Εργασίας έλαβε εντολή να ετοιμάσει ένα non paper στο οποίο θα αναφέρεται αναλυτικά τι αλλάζει, προς ποια κατεύθυνση, ποιοι και τι χάνουν. «Γιατί, ουσιαστικά θίγονται μονάχα όσοι είχαν προκλητικά προνόμια σε βάρος όλων των υπολοίπων, η κατάσταση για τους οποίους αλλάζει ελάχιστα» υποστηρίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: