Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

I touch myself: Το τραγούδι - ύμνος για τον γυναικείο οργασμό που έγινε σύνθημα για τον καρκίνο του μαστού


"Όταν σε σκέφτομαι, αγγίζω τον εαυτό μου", τραγούδησε για πρώτη φορά το 1990 η Christina Amplett των Divinyls σε ένα τραγούδι που έγινε ύμνος στη γυναικεία απόλαυση. Μέχρι το 2013, οπότε και έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού...

"Δεν θέλω κανέναν άλλον... Όταν σε σκέφτομαι, αγγίζω τον εαυτό μου"... Όταν ο Mark McEntee και η Christina Amplett των Divinyls συνέθεταν το 1990 το τραγούδι που τότε -ίσως και να- σόκαρε ως ύμνος στη γυναικεία απόλαυση, τον ερωτισμό και την αυτοϊκανοποίηση, δεν θα φαντάζονταν το μήνυμα και τη δυναμική που έχει αποκτήσει στις μέρες μας.

Το "I touch myself" γράφτηκε και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1990 από τα δύο μέλη του ροκ συγκροτήματος Divinyls και τους Tom Kelly και Billy Steinberg και σήμερα, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο γνωστών και κλασικών τραγουδιών.


Οι Tom Kelly και Billy Steinberg είναι επίσης υπεύθυνοι για κάποια από τα πιο διαχρονικά τραγούδια, όπως τα "I'll Stand by You", "Like a Virgin", "Eternal Flame", "True Colors" και "So .

Ο Steinberg το είχε κρατήσει στις σημειώσεις του, έχοντας γράψει μόνο την πρώτη στροφή και το ρεφρέν. Η Aphlett ενθουσιάστηκε τόσο, ώστε την επόμενη μέρα, εκείνη, ο McEntee και οι Steinberg και Kelly το ολοκλήρωσαν, παρότι οι δυο τελευταίοι σπάνια συνεργάζονταν με άλλους καλλιτέχνες, επιτρέποντάς τους να "παρέμβουν" στις δημιουργίες τους.

Το "I touch myself" στις μέρες του γνώρισε μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας στο Νο4 του U.S Billboard Hot 100 τον Μάρτιο του 1991, ενώ στη γενέτειρα των McEntee και Amplett, την Αυστραλία, έφτασε στην κορυφή, αποκαθηλώνοντας τους Vanilla Ice και το "Ice Ice baby".


Έκτοτε, έχει ερμηνευτεί και από άλλους καλλιτέχνες, ενώ έχει συμπεριληφθεί στα soundtrack μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών.

To 2014 όμως ήταν η χρονιά, που οι κορυφαίες καλλιέχνιδες της Αυστραλίας συγκεντρώθηκαν για να τραγουδήσουν το "I Touch Myself", κάθε μία ακουμπώντας στην ερμηνεία του ένα κομμάτι από την προσωπικότητα και την καλλιτεχνική της φυσιογνωμία, ως φόρο τιμής στη γυναίκα που το ερμήνευσε πρώτη και είχε χάσει τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού, σε ηλικία 53 ετών, έναν χρόνο νωρίτερα.
Έκτοτε, οι στίχοι του μετατράπηκαν σε σύνθημα για την ευαισθητοποίηση των γυναικών ανά τον κόσμο και την συγκέντρωση πόρων για την έρευνα και καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Το εγχείρημα έχει ονομαστεί "I Touch Myself Project" και ήδη, κάποιες από τις πιο διάσημες και δυναμικές γυναίκες παγκοσμίως, δίνουν την "ερμηνεία της ζωής τους" για αυτόν τον σκοπό.

Μεταξύ αυτών, η Serena Williams που τραγουδά topless στο πλαίσιο του Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, τον Οκτώβριο.

news247



Δεν υπάρχουν σχόλια: