Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΤΟ ΚΥΡΙΟΣ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ







ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ
Υλικά
 2 κιλά λάχανο
 1 κούπα λάδι
 1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα σε μερίδες
 1/2 κούπα κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)
 2 κούπες ντοματάκια πολτοποιημένα
 αλάτι - πιπέρι
 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
 2-3 κουταλιές ξίδι
Ατομα: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30'Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30'
Εκτέλεση:
Κόψτε το λάχανο σε κομμάτια, πετάξτε το κοτσάνι και όλα τα σκληρά μέρη। Πλύντε το και βάλτε το σε κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει। Βράστε το 5' και στραγγίστε το। Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει, ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και σωτάρετέ τα καλά απ' όλες τις πλευρές। Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και σωτάρετέ το κι αυτό ελαφρά। Ρίξτε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι καγιέν, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει εντελώς το κρέας και το λάχανο να κρατάει λίγο। Το φαγητό πρέπει να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα। Σερβίρετέ το ζεστό। Αντί χοιρινό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο κρέας। Αν το κρέας είναι άπαχο, βάλτε 1/2 κούπα λάδι ακόμη. Εναλλακτικά, φτιάξτε το φαγητό με λάχανο τουρσί. Ξαλμυρίστε το αν είναι αλμυρό. Γίνεται πολύ νόστιμο.Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Ελληνική Κουζίνα Μαγειρική".


ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Υλικά
για τη γέμιση
 4 κούπες φράουλες
 1 1/2 κούπα ζάχαρη
 4 κουταλιές κορν φλάουερ
 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
 4 κουταλιές κονιάκγια τις κρέπες
 2-3 κούπες αλεύρι
 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
 1/4 κουταλιά αλάτι
 3 αυγά
 1/4 κουταλάκι κονιάκ 1 1/2 κούπα γάλα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, το χυμό και το κονιάκ। Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το κονιάκ, τα αυγά, το καλαμποκέλαιο και το γάλα, ώσπου να γίνουν χυλός. Ετοιμάζουμε τις κρέπες, και βάζουμε σε κάθε κρέπα λίγη σαντιγύ, φράουλες και σάλτσα φράουλα και σερβίρουμε.Η συνταγή είναι από το βιβλίο της κ. Βέφας Αλεξιάδου





















Δεν υπάρχουν σχόλια: