Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η λειτουργία του Πάπα στη Φατίμα Πορτογαλίας


 Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί , σύμφωνα με εκτιμήσεις της Καθολικής Εκκλησίας– παρακολούθησαν τη λειτουργία που τέλεσε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ στη Φατίμα της Πορτογαλίας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη στήριξή τους στην Καθολική Εκκλησία, η οποία βάλλεται, τους τελευταίους μήνες, από σειρά σκανδάλων που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Μετά την προσέλευση τόσων καθολικών στη Φατίμα, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το σκάνδαλο κακοποίησης δεν έχει αποδυναμώσει τον Ποντίφικα.
Ο Πάπας Βενέδικτος ενθουσιάστηκε με το συγκεντρωμένο πλήθος. «Ηρθα στη Φατίμα για να προσευχηθώ μαζί με την Παναγία και με τόσους πιστούς, για την οικογένεια των ανθρώπων που πλήττεται από τόσες δυστυχίες», τόνισε ο Ποντίφικας στην ομιλία του προς το πλήθος. Ο 83χρονος Ποντίφικας θεωρείται απόμακρος και λιγότερο «ανθρώπινος», σε σχέση με τον προκάτοχό του Ιωάννη Παύλο τον Β΄, ο οποίος ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός στους καθολικούς αλλά και στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, με δεδομένη την αντίδραση των πιστών κατά την τετραήμερη επίσκεψή του στην Πορτογαλία, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη απήχηση στους καθολικούς. Το γεγονός προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία καθώς η Καθολική Εκκλησία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκλονίζεται από σκάνδαλα κακοποίησης παιδιών και το Βατικανό κατηγορείται πως σε αρκετές περιπτώσεις συγκάλυπτε τα σκάνδαλα παιδεραστίας.
Στη μικρή πορτογαλική πόλη Φατίμα –στην οποία,  η Παναγία αποκαλυπτόταν σε τρία παιδιά, στις 13 κάθε μήνα, επί έξι μήνες το 1917, αρχής γενομένης από τις 13 Μαΐου εκείνου του έτους– επικρατούσε ατμόσφαιρα η οποία, σύμφωνα με τους ανταποκριτές των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, θύμιζε φεστιβάλ ροκ μουσικής. Χιλιάδες προσκυνητές που περίμεναν τον Πάπα είχαν συγκεντρωθεί εκεί, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν σκαρφαλώσει σε αγάλματα για να έχουν καλύτερη θέα, ενώ μεγάλες ουρές είχαν σχηματιστεί στις τουαλέτες. Πολλοί προσκυνητές κοιμήθηκαν στο ύπαιθρο σε υπνόσακους αψηφώντας μάλιστα τη βροχή, προκειμένου να δουν τον Πάπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: