Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ MR. EXPRESS SERVICE???

Μια χαρακτηριστική περίπτωση επιχειρηματία του οποίου το όνομα φιγουράρει για χρόνια στις λίστες με τους μεγαλύτερους οφειλέτες του ΙΚΑ, ανάμεσα σε εκείνα που έχουν φέρει το ασφαλιστικό ταμείο στο γνωστό αδιέξοδο.
Ο ιδιοκτήτης της Express Service,Ιωάννης Ραπτόπουλος, που διαθέτει ισχυρές πολιτικές φιλίες, διάγει βίο πολυτελή και χρηματοδοτεί εκδηλώσεις της Νομαρχίας, αν και οφείλει στο ΙΚΑ περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ.
To 1997 μάλιστα, έγινε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και εκδότης, προσφέροντας 1,2 δις δραχμές για να αποκτήσει τις εφημερίδες <<Μακεδονία>> και <<Θεσσαλονίκη>> από το χρεοκοπημένο συγκρότημα Βελλίδη.
Το 2000, εξαιτίας της άρνησήσ του να πληρώσει φόρους, τιμωρήθηκε με βαριά πρόστιμα από το Υπουργείο Οικονομικών. Ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Χριστοδουλάκης, είχε δηλώσει:- Είχαμε διαπιστώσει πολλές παρανομίες με την ασφαλιστική της Express Service. Είχαμε επιβάλει και πρόστιμα. Θυμάμαι ότι είχαμε για καιρό φασαρίες, διότι δεν έδειχναν καμία διάθεση συμμόρφωσης με το νόμο.
Στις 18-10-2001 η τότε Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη, ύστερα από ελέγχους στην ασφαλιστική επιχείρηση, αποφάσισε την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας.
Ο Γ. Ραπτόπουλος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις της. Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας όμως, απέρριψε ως αβάσιμο το αίτημά του. Κι ενώ η εταιρελια του πήγαινε προς αναστολή λειτουργίας, γίνεται ανασχηματισμός και οι Ν. Χριστοδουλάκης και Μ. Αποστολάκη αλλάζουν.
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης πηγαίνει ο Α. Τσοχατζόπουλος με Υφυπουργό τον Χρ. Θεοδώρου. Το Υπουργείο αποφάσισε τότε την αναστολή της απόφασης της προηγούμενης ηγεσίας. Τη νέα απόφαση υπέγραψε ο Χρ. Θεοδώρου. Η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων μίλησε τότε για έλλειψη σεβασμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Την περασμένη χρονιά ο πρώην Υπουργός Μεταφορών, Ευρ. Στυλιανίδης, κατηγορήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με αιφνίδια τροπολογία που πέρασε προεκλογικά, επιχείρησε να δημιουργήσει <<μονοπώλιο υπέρ της Express Servise>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: