Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κινητά τηλέφωνα με την υπογραφή της Microsoft. Αλήθεια!

kin.jpg
Η Google αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα ένα tablet που θα αναλάβει να παίξει το ρόλο του iPad-killer, οπότε γιατί να μας κάνει εντύπωση η είδηση ότι η Microsoft ανακοίνωσε κινητά τηλέφωνα; Ακριβώς, ο κυρίαρχος στο χώρο του software τράβηξε την κουρτίνα κι εμφανίστηκαν δύο κινητά με την εμπορική ονομασία Kin. Έκπληξη πρώτη: το λειτουργικό ΔΕΝ είναι Windows Phone ή Windows Mobile.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από τη Sharp, διαθέτουν slide-out keyboard, camera, ήχο Zune και πολλά εργαλεία για να λυσσάξετε στο Facebook, το Twitter και τα άλλα social networks. Το λειτουργικό σύστημα και το interface είναι custom και δημιουργήθηκαν με βάση τις ανάγκες των κινητών.
Υπάρχει, όμως, και μια δυσάρεστη έκπληξη. Τα όσα συμβαίνουν στο Facebook και τα άλλα sites δε θα ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, αλλά κάθε 15 λεπτά. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό συμβαίνει για να μη μπουκώνει το δίκτυο και να μην εξαντλείται για πλάκα η μπαταρία, αλλά μήπως είναι πολλά τα 15 λεπτά; Μάλλον...
Τα κινητά της Microsoft (θα το συνηθίσουμε, πού θα πάει...) θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη το φθινόπωρο από το δίκτυο της Vodafone.

t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: