Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Πόσο κοστίζει το gaming του αύριο;

ProjectNatal.jpg
Πριν από λίγους μήνες, η Microsoft άφησε τον κόσμο των video games με το στόμα ανοικτό, ανακοινώνοντας το Project Natal. Αν σας διαφεύγει ο όρος, να θυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα χειρισμού των παιχνιδιών, όπου δεν υπάρχει καν controller. Ο παίκτης απλά κάνει κινήσεις μπροστά στην κάμερα, και το Project Natal μεταφράζει την κίνηση σε ενέργειες μέσα στο παιχνίδι. Και μη νομίζετε ότι μιλάμε για το μακρινό μέλλον. Η εντυπωσιακή αυτή τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη σε λιγότερο από 10 μήνες.
Όπως είναι λογικό, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό μπαίνουν κάποια πρακτικά ερωτήματα, όπως το "πώς" και το "πόσο". Το πρώτο έχει ήδη απαντηθεί. Το σχετικό add-on θα συνδέεται με το Xbox 360 και θα προσφέρει στον ευτυχή κάτοχο όλα τα πλεονεκτήματα του Project Natal. Βέβαια, το πόσο θα στοιχίζει ο νέος χειρισμός είναι μια μεγάλη συζήτηση.
Δεν αποκλείεται η Microsoft να ακολουθήσει μια επιθετική τιμολογιακή πολιτική προκειμένου να πετύχει γρήγορη διείσδυση του Natal. Μια τέτοια επιλογή σημαίνει πρακτικά ότι πουλάς το προϊόν σου στο κόστος ή ακόμα και με μικρή ζημιά για να ενθαρρύνεις τον κόσμο να το αγοράσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μια τιμή γύρω στα 50-80 δολάρια ακούγεται πολύ δελεαστική. Αν, μάλιστα, η Microsoft καταφέρει να εξασφαλίσει αρκετούς τίτλους παιχνιδιών που θα υποστηρίζουν το Natal, η επιτυχία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε αυτή την τιμή.
Βέβαια, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ξέρουμε πόσο θα κάνει το Natal. Σε περίπτωση, πάντως, που η τιμή του ξεφύγει πάνω από τα 80 δολάρια, δύσκολα θα πειστούν οι ήδη κάτοχοι του Xbox 360 να επενδύσουν στη νέα τεχνολογία. Έτσι λένε αυτοί που παρακολουθούν την αγορά, τουλάχιστον.
Το Project Natal αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην αγορά πριν από τα Χριστούγεννα του 2010. Η εορταστική σεζόν θα έχει πολύ ενδιαφέρον...

rc-cafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: