Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Εκαψαν τον Σκοπευτικό Ομιλο Χαλκίδας γιατί τους διέγραψαν


Ως «ακραία» στοιχεία, που δημιουργούσαν πρόβλημα με τη συμπεριφορά τους στη λειτουργία του Σκοπευτικού Ομίλου Ευβοίας, περιγράφονται τα δύο αδέλφια, ηλικίας 35 και 37 ετών, που συνελήφθησαν για τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων του ομίλου, τη νύχτα της Πέμπτης στην πόλη της Χαλκίδας.
Εντοπίστηκαν λίγο μετά την «επιχείρηση» που οργάνωσαν, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή τους είχαν ασυρμάτους επικοινωνίας, κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ και οι δύο φορούσαν στρατιωτικές στολές εκστρατείας! Τα δύο αδέλφια προσέγγισαν τις εγκαταστάσεις του ομίλου με αυτοκίνητο. Ο ένας παρέμεινε στο όχημα και εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, ενώ ο δεύτερος έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα κατάφερε να εισέλθει στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων παραβιάζοντας την εξωτερική πόρτα με λοστό. Τοποθέτησε αρχικά εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια στα γραφεία του ομίλου και στη συνέχεια πυρπόλησε φοριαμό, ο οποίος υπήρχε μέσα στην εγκατάσταση. Ακολούθησε πυρκαγιά με συνέπεια να καταστραφεί ο εξοπλισμός του ομίλου και να υποστεί σοβαρές φθορές το κτίριο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο αδέλφια προχώρησαν στον εμπρησμό ως απάντηση στην απόφαση του πρόεδρου του ομίλου να προχωρήσει στη διαγραφή τους.
Σε έρευνα στο σπίτι τους, βρέθηκαν τέσσερις χειροβομβίδες, πέντε κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν νόμιμα, καθώς και δύο σκοπευτικά πιστόλια.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: