Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Τεντώνουν το σχοινί Ντόρα - Σαμαράς

Σε ρήξη φαίνεται ότι οδηγούνται οι σχέσεις Ντόρας - Σαμαρά. Το χάσμα διευρύνεται κι άλλο μεταξύ τους, μετά την άρνηση της πρώην υπουργού να προσέλθει στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ την Κυριακή, τη σφοδρή ενόχληση της Ρηγίλλης και την ανταπάντηση των συνεργατών της πρώην υπουργού.

Η 
Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι δεν θα προσέλθει στην Κ.Ε. της Ν.Δ. και
 πλέον οι σχέσεις της με τον Αντ. Σαμαρά οδηγούνται σε ρήξη Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι δεν θα προσέλθει στην Κ.Ε. της Ν.Δ. και πλέον οι σχέσεις της με τον Αντ. Σαμαρά οδηγούνται σε ρήξη Πολλά στελέχη της ΝΔ θεωρούν πλέον ότι είναι θέμα χρόνου και πολιτικών συνθηκών το οριστικό διαζύγιο, το οποίο εκτιμούν ότι θα ανοίξει το δρόμο για κάθετη «σαμαροποίηση» της ΝΔ και δημιουργία νέου κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη με κεντρώο προφίλ. Βέβαια, τα συγκεκριμένα σενάρια τοποθετούνται χρονικά μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου και συνδέονται άμεσα με την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης που έχει αναδειχθεί σε εθνικό εφιάλτη με αποτέλεσμα όλα τα εσωκομματικά θέματα να φαίνονται πολύ μικρά και αδιάφορα.
Αποκλείουν διαγραφή
Η ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης απέκλειε χθες το ενδεχόμενο διαγραφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη λογική ότι «όλοι κρίνονται» και ότι «μια τέτοια κίνηση θα την ηρωοποιούσε». Οσο για το δικό της στενό επιτελείο επιμένει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα συνεχίσει να είναι στη ΝΔ και «να μιλάει πολιτικά για όλα τα μεγάλα θέματα» αν και ανέλυσε τη δημοσκόπηση που δείχνει ότι το 62% των πολιτών βλέπει θετικά τη δημιουργία ενός νέου κεντρώου κόμματος.
Το τελευταίο επεισόδιο σε μια κόντρα που κρατάει χρόνια (και πέρασε σε άλλη φάση με την εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ.), γράφτηκε με επίκεντρο την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την Κυριακή προκειμένου να υιοθετήσει και να προτείνει στο τακτικό συνέδριο του Ιουνίου τις προτάσεις Σαμαρά για τις οργανωτικές αλλαγές του κόμματος.
Πόλεμος δηλώσεων
Συνεργάτες της Ντ. Μπακογιάννη ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι δεν θα προσέλθει στην Κ.Ε για τρεις λόγους: «Κανένας σοβαρός δεν ασχολείται με τη νομή κομματικής ισχύος σε μια περίοδο που η χώρα συγκλονίζεται από την κρίση. Η κ. Μπακογιάννη έχει εκφράσει τις απόψεις της για το πώς αντιλαμβάνεται την ανανέωση της λειτουργίας του κόμματος και δεν πρόκειται να δώσει άλλοθι σε κανέναν. Το ζητούμενο για τη Ν.Δ. είναι η διεύρυνση της πολιτικής της επιρροής, γι' αυτό και εκείνη θα συνεχίσει να παρουσιάζει τις απόψεις της για όλα τα μεγάλα ζητήματα, ώστε να βγει και από το "κάδρο" της εσωστρέφειας όπου την τοποθετούν κάποιοι»
«Λυπούμεθα, γιατί η κ. Μπακογιάννη αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος -και τις διαδικασίες που δρομολογήθηκαν με την εντολή των 800.000 εκλογέων της 29ης Νοεμβρίου 2009- ως πεδίο "εσωστρέφειας" και ως "ζητήματα νομής εσωκομματικής ισχύος"», απάντησαν οι κύκλοι της Ρηγίλλης. «Ακριβώς λόγω της κρίσης, η ΝΔ οφείλει να μετεξελιχθεί, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, σε ένα κόμμα πραγματικά ανοιχτό στην ευρύτερη κοινωνία, που να αφουγκράζεται ακόμη περισσότερο τα προβλήματα του λαού και να δίνει ουσιαστικές λύσεις.
Η συμμετοχή στις προγραμματισμένες από καιρό αυτές διαδικασίες, είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε στελέχους του κόμματος». «Ας μην σπαταλά φαιά ουσία η Ρηγίλλης στοχοποιώντας με ανώνυμους κύκλους την κ. Ντόρα Μπακογιάννη», ανταπάντησαν οι συνεργάτες της. «Η χώρα και η αντιμετώπισή της έχει σημασία και τίποτε άλλο».



Δεν υπάρχουν σχόλια: