Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Νέο στήθος με βλαστοκύτταρα


Μια νέα μέθοδο για την αποκατάσταση του μαστού γυναικών που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή φαίνεται να έχουν ανακαλύψει  επιστήμονες του Ινστιτούτου μικρoχειρουργικής Bernard OBrien στη Μελβούρνη, μέσα στους επόμενους μήνες μάλιστα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές της νέας αυτής τεχνικής.
Κάθε γυναίκα έχει την δυνατότητα να παράγει νέο λιπώδη ιστό στην περιοχή του μαστού, εκεί ακριβός στηρίχθηκαν και οι επιστήμονες, η πρώτη δοκιμή θα εφαρμοστεί σε πέντε γυναίκες στις οποίες ο ιστός αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια επέμβασης για αφαίρεση καρκινικών όγκων. Τα αποτελέσματα της μεθόδου θα είναι γνωστά ως το τέλος του χρόνου.
Η τεχνική προβλέπει την εμφύτευση ενός βιοδιασπώμενου «καλουπιού» μαστού επάνω στο στέρνο, το οποίο στη συνέχεια συνδέεται με αιμοφόρα αγγεία τα οποία τροφοδοτούν τα λιποκύτταρα της ίδιας της ασθενούς. Επιπλέον θα εγχέεται ένα τζελ για να βοηθήσει τα κύτταρα να πολλαπλασιαστούν σε διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών, το καλούπι διαλύεται με τον πλήρη σχηματισμό του νέου μαστού.
Ο επικεφαλής της ομάδας δηλώνει ότι η επιτυχία της μεθόδου είναι σίγουρη κατά 50% κατά την εφαρμογή της σε ανθρώπους, ενώ δοκιμάστηκε με πλήρη επιτυχία σε χοίρους.
Αν η διαδικασία είναι επιτυχής και στους ανθρώπους, μέχρι το 2013 θα αρχίσει η εφαρμογή της σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μερική μαστεκτομή ή παρουσιάζουν δυσμορφίες στους μαστούς. Μέχρι το 2015 θα μπορεί να προσφέρει πλήρη αναδόμησης μαστού και μέχρι το 2020 θα μπορέσει να αποτελέσει λύση και στον τομέα της προσθετικής στήθους για λόγους αισθητικής. Όταν η μέθοδος τελειοποιηθεί θα γίνεται μόνο με μια επέμβαση, η παραμονή στο νοσοκομείο θα είναι  μικρότερη και το αποτέλεσμα απολύτως φυσικό..   


By Elf

Δεν υπάρχουν σχόλια: