Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Την ίδρυση τεσσάρων νέων εφετείων αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αρχές  Μαΐου το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα επεξεργαστεί τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα Εφετεία Ανατολικής Κρήτης, Εύβοιας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος.     
Συγκεκριμένα προβλέπεται η ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο. Στην Περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίες αποσπώνται από αυτή του Εφετείου Κρήτης. 
Ιδρύεται Εφετείο Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα. Στο Εφετείο Ευβοίας  υπάγονται οι περιφέρειες Χαλκίδας και Θήβας που τώρα υπάγονται στο Εφετείο Αθηνών.
Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο. Στην Περιφέρεια του οποίου υπάγονται οι περιφέρειες του πρωτοδικείου Αγρινίου, Μεσολογγίου και Λευκάδας, οι οποίες αποσπώνται από το πρωτοδικείο Πατρών.
Και τέλος Εφετείο Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη στην περιφέρεια του οποίου υπάγονται τα πρωτοδικεία Μυτιλήνης και Χίου τα οποία αποσπώνται από το Εφετείο Αιγαίου.
Η έναρξη λειτουργίας των Επετείων αναμένεται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2010. Η ίδρυση των τεσσάρων νέων εφετείων προκαλεί επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 320.000 ευρώ.  

By Elf

Δεν υπάρχουν σχόλια: